Досвiд – категорiя стратегiчна.

Відбулась зустріч заслуженого журналіста України, власного кореспондента інформаційного агентства Укрінформ Віктора Мазаного із заступником начальника навчально-тренувального центру з навчальної роботи ХАЕС Олегом Пугачом. Представника мас-медіа цікавила методика запровадження системи управління знаннями у ядерній галузі.

Під час діалогу Олег Михайлович акцентував увагу на тому, що багато світових компаній досягли великих успіхів саме завдяки запровадженню системи управління знаннями. Ця тема сьогодні є актуальною для вітчизняної атомної енергетики. За визначенням Міжнародного агентства з атомної енергії, управління знаннями - це інтегрований, системний підхід до процесу ідентифікації, отримання, перетворення, розвитку, поширення, використання та збереження знань, важливих для досягнення поставленої мети в ядерній галузі, а також забезпечення загального доступу до них.

За словами Олега Пугача, на проблему управління знаннями в ядерній галузі МАГАТЕ звернуло пильну увагу у 2002 році, коли стало очевидним, що світова атомна енергетика в недалекому майбутньому може зіткнутися з проблемою старі­ння персоналу та, як наслідок, з можливою втратою ключових знань та практичного досвіду. Експертами вже доведено, що сьогодні дефіцит фахівців в царині атомної енергетики у всьому світі складає приблизно 100 тисяч осіб. Зважаючи на глобальність проблеми, МАГАТЕ розробило та ввело в дію програму з управління і збереження ядерних знань. У її рамках протягом 2009-2011 рр. реалізовувався проект з удосконалення управління знаннями в ядерній галузі України. Система управління знаннями об'єднує три основні компоненти: люди, процеси та інформаційні технології. Торік на ХАЕС відбулась зустріч спеці­алістів "Управління знаннями в атомній енергетиці", яка проходила під егідою МАГАТЕ. В її роботі взяли участь міжнародні експерти, а також представники ХАЕС, РАЕС, ЮУ АЕС та ЗАЕС. У ході роботи міжнародних експертів розглядались основні напрямки в управлінні знаннями, які презентувало МАГАТЕ. Було наголошено, що важливою складовою успішного навчання працівників в атомній енергетиці є практичний досвід, який набувається у ході виробничої діяльності, а також новітні технології в управлінні знаннями.

Віктора Мазаного зацікавило, як саме на практиці проводиться передача знань між персоналом електростанції. Заступник начальника навчально-тренувального центру з навчальної роботи відзначив, що на ХАЕС широко практикується такий напрям, як наставництво. У цьому процесі залучено майже триста досвідчених працівників. Вони пройшли відповідне навчання на основі затвердженої програми. Ця методика є особливо ефективною у роботі з молодими спеціалістами. Також розроблено і введено в дію "Положення про залучення високо­кваліфікованого персоналу в систему підготовки ВП ХАЕС № 0.ТП.7045.ПЛ-10", яке встановлює порядок залучення персоналу, кері­вників первинного та низового рівня управління, а також спеціалістів, що мають перспективу кар’єрного зростання, або претендують на іншу роботу в системі підготовки персоналу ВП ХАЕС.

Представник «Укрінформу» висловив свій погляд на покращення системи управління знань. Він вважає, що це можливо втілити за рахунок документальної фіксації передового досвіду. Цей напрям для Віктора Мазаного є близьким. Він добре обізнаний із специфікою вітчизняної енергетики, є автором п’яти книг про виробничу діяльність та здобутки трудових колективів Рівненської та Хмельницької АЕС. У виданні «Енергетичний велет Хмельниччини» він зокрема дав характеристику діяльності працівників ХАЕС: «На перший план виступила необхідність оволодівати предметним виробничим знанням, аби потім грамотно діяти. Утверджувалася виробнича культура, то був також час зародження добрих взаємовідносин між цехами, в основі якої готовність діяти синхронно, не створюючи труднощів іншим. Тобто те, чим сьогодні сильний колектив ХАЕС».

На завершення зустрічі заступник начальника навчально-тренувального центру ХАЕС з навчальної роботи Олег Пугач запевнив Віктора Мазаного, що в персоналу навчально-тренувального центру є достатня кількість знань та досвіду у підготовці висококваліфікованих працівників, від діяльності яких залежить безпека діючих енергоблоків.

Олександр Шустерук

Фото Валерія Валуєва