А ми граємо у футбол! 

Футбол – гра мільйонів, а у Нетішині – один з наймасовіших видів спорту, що культивується серед юні і дорослих. Цікаво, що практично з дня початку будівництва ХАЕС тут влаштовувались чемпіонати, а на новозбудованому стадіоні грали гранди шкіряного м’яча, зокрема Київське «Динамо», донецький «Шахтар» тощо.

Тридцять років поспіль в місті проводяться турніри на призи місцевих газет «Энергостроитель», «Нетішинський вісник», «Перспектива». А серед масових змагань останніх років – відкрита першість міста і КДЮСШ серед юнацьких команд. Опікуються цими турнірами директор спортшколи профкому ХАЕС Валерій Кравчук, спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді  та спорту виконавчого комітету міської ради Василь Базан, тренери КДЮСШ Володимир Моцюк, Леонід Коробчук та Володимир Возьний.

Нещодавно на базі спорткомплексу ХАЕС проведено відкриту першість міста та ДЮСШ серед юнаків 2001-2002 років народження. До Нетішина прибули команди «Верес-1» та «Верес-2» з Рівного, житомирське «Полісся», луцький «Адреналін», команди ДЮСШ з Острога, Мостиська, Новомалинська, Волочиська, Баранівки та ФК «Смига» з однойменного населеного пункту. Поділившись на три групи, юні футболісти визначили кращих, серед яких були команди КДЮСШ-2001 Нетішина (тренер Володимир Моцюк), «Адреналін» з Луцька, спортшколи Мостиська і краща команда трьох підгруп «Верес 1» з Рівного.

Саме у «Вереса» наші юні футболісти виграли з рахунком 3:2 півфінальний матч. У другому півфіналі «Адреналін» здолав ДЮСШ м.Мостиська. Рівняни у боротьбі за третє місце розбили суперників з рахунком 4:0.

Наші юнаки зійшлись у двобої з лучанами. Гості перемогли з рахунком 3:1.

Закінчилась першість Хмельниччини. Команда юнаків КДЮСШ (тренер Володимир Возьний) профспілкового комітету ХАЕС зайняла друге місце. А дорослі (тренер Юрій Тюпкін) у обласному чемпіонаті піднялись на п’яту позицію.

***

У Львові відбувся міжобласний турнір серед юнаків 2002-2003 років народження. Турнір був видовищним і дві наші команди під кері­в­­ництвом Володимира Возьного та Леоніда Коробчука дістались фі­на­льних ігор і здобули срібло.

В турнірах можна спостерігати вправну гру Дмитра Яремчука, Ярослава Маркевича,  тезок Дениса Столярчука та Дениса Ган­дзюка, Влада Бернацького, Володимира Давиденка, Назара Гаврилюка, Антона Коберника, Михайла Ковальчука, Андрія Резчікова, Володимира Худого, Олександрів – Жуковського, Данилюка, Джурелюка, Боцу, Поліщука, Андрія Мірошніченка, Валентина Олійника, Вадима Столярчука, Мирослава Гордовського, Назара Романюка. Успіхів вам!

Петро Шелепало