«КУБ»  КОХАННЯ

Прихильники шоу «Куб», який транслює телеканал СТБ, стали свідками перемоги у цій грі нашого земляка, жителя Нетішина Андрія Сєрка. Вперше в історії програми він зумів вибороти головний приз – 250 тисяч гривень. Причому,  не для себе…

…Навчаючись у школі, нетішинка Яніна Василевська мріяла про щасливе майбутнє. У вільний від занять час відвідувала танцювальну студію, а згодом захопилася боротьбою самбо. Одного дня звично підвелася з ліжка і пішла у ванну кімнату. Вийти звідти самостійно не змогла  – скрутив приступ нестерпного болю…

З уст лікарів діагноз пролунав як вирок – стомієліт. У сімнадцять років хвороба прикувала дівчину до ліжка. Мама Яніни забила на сполох: стали звертатись за допомогою до різних фахівців. Ескулапи у Хмельницькому, напевно, переоцінили свій фаховий рівень і невдало провели операцію...

У думки дівчини вселився відчай. Яніні вдалося перебороти депресію завдяки моральній підтримці мами та знайомих. Згодом вона приміряла для себе інвалідний візочок і поступово навчилася ним керувати. Великою моральною перемогою стали часті прогулянки дівчини просторими вулицями міста енергетиків. Яніна вже не соромилась навідуватись в гості до своїх знайомих та друзів. Вони допомагали їй долати «непрохідні» для візочка поверхи.

Одного разу Яніну  запросили на святкування дня народження однієї з подруг. Тут її вперше побачив молодий чоловік Андрій. Вони обмінялись номерами мобільних телефонів. Згодом це продовжилось частими розмовами. У цей період в Яніни, як мовиться, з`явилось у житті друге дихання. Спілкуючись між собою, молоді люди зрозуміли, що не можуть один без одного. Відтак вже більше року вони поряд.

Покохавши Яніну, Андрій не може змиритись з тим, що вона приречена пересуватись у інвалідному візку все життя. Він став ініціатором консультацій з авторитетними лікарями. Вони обнадіяли, що ще нічого не втрачено, зокрема закордонна медицина може допомогти і його Яніні. Ця інформація стала ніби промінчиком у душевній темряві безнадії. Яніна зможе ходити!!! Але, як відомо, таке лікування не безкоштовне – потрібно понад 50 тисяч доларів США.

Не просто заробити таку велику суму грошей. Крім того, Андрій, володіючи фахом монтажника, сьогодні перебуває у лавах безробітних. Разом з Яніною він неодноразово переглядав шоу «Куб» і бачив як там учасники борються за певні суми грошей. Вирішив подати заявку на кастинг. А згодом надійшло запрошення на участь у відеозапису телепрограми.

Андрій знав, що йому доведеться виконувати складні завдання, тому й тренувався. Принаймні для участі в шоу «Куб» потрібно мати такі навички, як спритність, зосередженість, відмінна реакція та воля до перемоги. Важко обійтися і без підтримки рідних. Саме вони були присутні у телестудії СТБ, і серед них  Яніна.

Андрію вдалося виконати всі завдання. А вони були не простими, ставка робилась на ювелірну точність: зайвий необережний рух – не бачити омріяного виграшу. Цього Андрій боявся найбільше. Як мовиться, відступати було нікуди.

Коли тривав двобій нашого земляка з «Кубом», за нього переживав і ведучий шоу Максим Чмерковський. А згодом він оголосив сенсаційну новину: нетішинець Андрій Сєрко вперше у телешоу «Куб» зумів вибороти максимальний виграш – 250 тисяч гривень.

Коли звучать подібні суми виграшів, не всі люди здогадуються, що на руки вони перепадають значно менших розмірів, бо існує оподаткування, а ще банківські структури беруть чималі відсотки за свої послуги. Поки що виграшу недостатньо для проведення потрібної операції, отож Андрій продовжує метикувати над всіма можливостями зібрання потрібної суми. Для цього вже відкрито спеціальний рахунок, на який можуть зробити свої внески небайдужі люди.

Під час зустрічі з закоханою парою  автор цих рядків поцікавився заповітною мрією Яніни.

- Я хочу станцювати вальс на нашому весіллі, - ствердно відповіла дівчина.

Немає сумніву, що таким людям повинно поталанити, бо ідуть вони до цілі рука в руку і серце з серцем. Кохання переможе все!

Олександр Шустерук

 Фото автора