Здобич знаходиться на глибинах

Вдалим виявилось підводне полювання слюсаря з ремонту реакторно-турбінного устаткування енергоремонтного підрозділу Юрія Штемплюка – нещодавно він переміг у двобої із 23-кілограмовим сомом.

Дайвінгом та підводним полюванням Юрій зайнявся два роки тому. Тоді при спортивному клубі «Пульсар» вперше зібрались ентузіасти саме такого профілю. Постійні тренування на території місцевих водойм дали можливість опанувати технікою пірнання на невеликі глибини. Одного разу Юрій Штемплюк відважився зайнятись підводним полюванням на Горині. Під час одного із занурень вполював рибину великих розмірів. Після цього випадку він активніше почав вивчати підводний світ найбільшої річки в нашому регіоні.

Цьогоріч Юрію вдалося на глибинах відшукати сома вагою 33 кілограми. Щоб його доставити на берег, довелось відчайдушно поборотись не один десяток хвилин.

«Трофей» молодого дайвінгіста схвально оці­нили колеги, бо він на 4 кілограми перевершував попереднє досягнення члена клубу Руслана Мосніцького.

Коли Юрію поталанило натрапити на засідку сома вагою 23 кілограми, двобій між ними виявився напруженим. Зазвичай, у воді такі рибини можуть впевнено «посперечатись» із людиною. Але наш підводний мисливець виявився витривалішим.

Як представник Нетішина Юрій Штемплюк виступав на змаганнях з підводного полювання різного статусу, зокрема, в Кубку України, який проводився в Херсоні, Кубку «Біле Озеро» міста Кузнецовськ, а також на призи місцевого «Пульсару».

Олександр Шустерук