З 13 спортсменів  з Хмельницької області,

що візьмуть участь  у I Європейський іграх, – четверо нетішинців

Стан розвитку дитячо-юнацького та резервного спорту розглянули учасники всеукраїнської селекторної наради, яку провів Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

12-28 червня цього року вперше в іс­торії відбудуться I Європейські ігри в місті Баку (Азербайджан). У цих масштабних міжнародних змаганнях візьмуть участь близько 6 тисяч спортсменів з 50 країн Європи, які боротимуться за 253 комплекти нагород. Нашу країну представлятимуть 243 спортсмени в 19 із 20 видів спорту. До складу збірної команди України включено 13 представників Хмельницької області.

Зокрема боротьбу самбо представлятимуть два неті­шинці заслужені майстри спор­ту Дмитро Бабійчук та Іван Василь­чук.  Серед фехтувальниць Олімпійська чемпіонка Ольга Жовнір та заслужений майстер спорту Аліна Комащук.

Як зазначив голова обл­держ­адміністрації, в області функ­ціонує 56 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Їх фінан­сування за рахунок місцевих бюджетів на сьогодні збільшили на 12.7%. Крім того, Михайло Васильович зазначив, що 85 провідних спортсменів області одержають щомісячну стипендію.