Представниця Хмельницької АЕС – переможниця  Всеукраїнського конкурсу рефератів з атомної енергетики та ядерної фізики

У Києві відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу рефератів з атомної енергетики та ядерної фізики серед молоді міст-супутників АЕС. Конкурс проводився під егідою Українського ядерного товариства за участі та підтримки ДП «НАЕК  «Енергоатом».

У заключному етапі конкурсу взяли участь переможці регіональних конкурсів, що проходили у містах–супутниках атомних станцій України. Хмельницьку АЕС на конкурсі представляли нетішинець Олександр Чмерук із науковою роботою «Дослідження вітроенергетичної установки за допомогою математичного моделювання» та учениця 11 класу Шепетівської ЗОШ №6 Марія Молодецька, яка дослідила природоохоронну діяльність на Хмельницькій АЕС. Школярка провела грунтовний аналіз структури природоохоронної діяльності у ВП ХАЕС та за допомогою соціологічного опитування вивчила думку громадськості з даного питанн­я. Такий фундаментальний підхід допо­міг Марії стати переможницею Всеукраїнського конкурсу рефератів з ядерної тематики, а також зробити свій внесок у справу співпраці з громадськістю регіону розташування АЕС, щодо природоохоронної дія­льності на Хмельницькій АЕС.

Детальне ознайомлення із атомною енергетикою в цілому та діяльністю Хме­льницької АЕС, - за словами переможниці, - допомогли усвідомити факт беззаперечного лідерства АЕС серед основних джерел електроенергії.

Варто зауважити, що майже два десятиліття поспіль відділом роботи з громадськістю і ЗМІ Хмельницької АЕС проводиться конкурс рефератів та наукових робіт «Майбутнє атомної енергетики». Щороку до конкурсу долучаються все більше нових учасників з регіону розташування ХАЕС. Так, серед сімнадцяти учасників регіонального конкурсу, який було проведено в цьому році на Хмельницькій АЕС, у фінальному етапі представлені найсильніші.

Перемога у фіналі конкурсу – це результат багаторічної роботи та плідної співпраці із молоддю території розташування ХАЕС.

На знімках: Олександр Чмерук захищає власне дослідження; Марія Молодецька отримує приз УкрЯТ