Проведено семінар з питань організації та проведення просвітницької роботи з населенням зони спостереження АЕС

На Хмельницькій АЕС відбувся виїзний навчально-методичний семінар з питань організації та проведення просвітницької роботи з населенням, що проживає в зоні спостереження АЕС. У заході взяли участь начальники секторів радіаційного, хімічного та медикобіологічного захисту, головні спеціалісти управлінь з організації заходів цивільного захисту, начальники відділів зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю територіальних органів державних служб України з надзвичайних ситуацій у Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Рівненській, Хмельницькій та Херсонській областях.

Учасників семінару привітав генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко. Він розповів про основні заходи з підвищення безпеки, що впроваджені і реалізуються на атомній електростанції.

На важливості подальших перспектив Хмельницької АЕС для розвитку регіону акцентували увагу у своїх виступах місь­кий голова Славути Василь Сидор та секретар Нетішинської міської ради Олександр Марчук. Після плідної роботи у навчально-тренувальному центрі ВП ХАЕС учасники семінару відвідали проммайданчик АЕС, протирадіаційне укриття, зовнішній кризовий центр, познайомилися з роботою та перспективами атомного об'єкта. У інформаційному центрі Хмельницької АЕС з учасниками семінару поділилися досвідом проведення подібної роботи.

Під час зустрічі гості обговорювали проблемні питання, набували нових знань. Конструктивний діалог між усіма учасниками заходу став доказом високого коефіцієнта продуктивності навчального семі­нару.