Все для перемоги

Все для фронту - все для перемоги. Це гасло часів Другої світової війни актуальне і сьогодні, адже важка економічна ситуація, неукомплектованість Збройних сил України необхідною технікою та обмундируванням спонукають патріотів на всебічну допомогу, певну самопожертву.

У Нетішині, де найзначиміше підприємство - Хмельницька АЕС, - є водночас об’єктом особливої уваги стосовно фізичного захисту, глибоко занепокоєні ситуацією на Сході і роблять всі необхідні кроки, аби зарадити ситуації, не дати розповзтись неконтрольованій ситуації по всій країні. За нашими даними, близько мільйона гривень здали на потреби АТО працівники станції та родини нетішинців. Переважна більшість не афішує свої патріотичні поривання. Приміром працівники транспортного цеху Хмельницької АЕС під час ремонту двох БТР не тільки перебрали кожен вузол цих бойових машин, але й використали майже 20 тисяч власних коштів, щоб доукомплектувати техніку необхідними вузлами та агрегатами. На часі ремонт ще двох БТР, які згодом будуть відправлені в зону АТО.

Хмельницька АЕС спромоглась відрядити в зону бойових дій три КамАЗи, два  66-і ГАЗони та ГАЗ-53, два ПАЗи, два КраЗи, «Урал» та напів­причіп. Вся ця техніка була ретельно оглянута і перебрана спеціалістами. Атомники сподіваються, що їх зусилля увіллються у загальний потік допомоги, послужать в ім’я України.

Не лише грошима і матеріальни­ми цінностями позначається внесок нетішинців у справу захисту рідної землі. За ініціативою волонтерів 38 сотні майдану ім. Голодюка­ Славутчина та Шепетівщина взялись за плетіння маскувальних сіток для танкової частини, яку формує перший заступник місь­кого голови Нетішина полковник Петро Скиба. Активісти у Славуті, Шепетівці, Грицеві та Нетішині приходять у вільний від роботи час, аби допомогти у виготовленні сіток, приносять  тканину захисних кольорів, яка використовується для цієї роботи.

За словами нетішинського координатора сотні Юлії Єфім­чук, всього планується виготови­ти  180 сіток розміром три на шість метрів. У Нетішині цю місію здійснюють учні школи №4, де і розмістився  у гардеробному приміщенні «цех» з виготовлення сіток, волонтери і всі небайдужі. Атомники вже доставили на ці потреби два мішки сировини. Приносять старі речі сірого, коричневого та зеленого відтінків пересічні громадяни. Але потреби значно більші. Тому усіх небайдужих чекають у ЗОШ №4 у будні дні з 14 до 19 години, а у вихідні - з 13 до 16 години.

Віктор Павлов

На знімках: плетіння захисних сіток на базі ЗОШ №4