Гарна посмIшка вIд НАЕК

“Скрежет зубовный”, як одне з покарань людини згадується у Біблії. І мало кому не дісталось за земного буття відчути зубний біль. Часом кажуть: лазив по стінах, голова дзвеніла мов бубон. І у таких ситуаціях найближчою людиною для хворого є стоматолог.

У Нетішині стоматологічний кабінет з’явився 1981 року. Першопроходцями були лікарі П.А.Форсюк і В.І.Хотюк. Через три роки відкрито кабінет ортопедичної медицини, а 20 років тому відкрито стоматологічне відділення. Ось у ті роки і обладнувались робочі місця цієї важливої служби. Про те, що вона користується неабиякою “популярністю” свідчить той факт, що після терапії - друге за кількістю відвідувань у СМЧ-4 відділення. Нині стоматологічна служба налічує 14 лікарських посад. Дев’яносто відсотків лікарів мають першу та вищу категорії, у складі служби кандидат медичних наук. Прізвища І.Опруненка, І.Зеленецької, Л.Хотюк, П.Пітеля, В.Деренкова, П.Форсюка та інших лікарів у прямому і переносному значенні на вустах у пацієнтів. Привітна посмішка, слова вдячності, як правило, звучать на адресу спасителів.

Останні п’ятнадцять років стоматологічна служба була на голодному пайку: інструментарій, стоматологічні крісла застарілі, не вистачало анестетиків і пломбувальних матеріалів.

Начальник СМЧ-4 Валерій Анатолійович Дядинчук та завідуючий стоматологічним відділенням Павло Андрійович Форсюк в один голос заявляють, що вповні скористались ситуацією, коли СМЧ-4 входила структурним підрозділом у НАЕК “Енергоатом”. “Особисто у Юрія Недашковського просив зарадити цій ситуації і виділити кошти на стоматологічні крісла, - каже В.Дядинчук. - І нас почули”.

Днями у стоматологічному відділенні відбулась урочиста подія – освячення нового обладнання – п’ять стоматологічних крісел, закуплених на кошти НАЕК “Енергоатом”, стали до ладу.

“Для нас це свято, - відзначає П.А.Форсюк. – Ми обновились фактично на третину. До того ж, ми отримали чимало інструментарію, пломбувальних матеріалів. Наша вдячність НАЕК “Енергоатом” безмежна, а справа ця, як засвідчує батюшка Василь, - богоугодна”.

Отець Василь того дня обійшов з молитвою усі кабі­нети із стоматологічним обладнанням, завітав і у відремонтовані приміщення, якими опікується заступник начальника з полі­клінічного розділу СМЧ-4 Н.П.Коротова.

“Ми зцілюємо душевні муки, медики – фізичні. Нехай привезена з Сінаю мирра служить оберегом і приносить у цей медичний заклад добро” – заявив батюшка.

Віктор Гусаров

березень 2006