Булгакова Галина Антонівна

               Народилась 12 січня 1955 року на Рівненщині. Вищу освіту здобула в Київському державному інституті культури. Працювала методистом в Полонській ЦБС. З 1992 року – бібліотекар ЗОШ  №3, призер Всеукраїнського етапу конкурсу ’’Бібліотекар року - 2007‘’, неодно-разовий переможець обласного    етапу Всеукраїнської акції “Живи,     книго!”

 Галина Антонівна Булгакова понад 35 років віддала служінню бібліотечній справі. Це - творчий і ініціативний бібліотекар, готовий до впровадження новітніх технологій, до професійних дискусій, до спілкування з учнями та їх батьками, до педагогічної діяльності.

Людина надзвичайно енергійна і дієва, ерудована і відповідальна. Таких називають майстрами часу. Не буде перебільшенням сказати, що цей бібліотекар – і незвична, і незвичайна, й емоційно та естетично витончена особистість, яка не перестає дивувати невичерпною енергією, умінням організувати навколо себе дітей та учителів Засобами поезії вона намагається  розкрити учням захоплюючий світ почуттів, поетичних образів, красу людської душі. Багато років поспіль  у шкільній бібліотеці НВК працює літературно-мистецька вітальня. Її гостями  були поети-земляки: С.Луцкова, О.Ундір, М.Костін, В.Кравчук, Г.Митюк, В.Гусаров.

Великий виховний вплив на дітей мають традиційні зустрічі з воїнами-афганцями: кавалером ордену Червоної Зірки В.В.Шелівановим та П.М.Митюком. Девізом зустрічей у літературно-митецькій вітальні стали слова Л.Костенко “Людей такого рідкісного дару хоч трохи, люди, треба берегти”. Бібліотечні заходи сприяють вихованню духовних та громадянських цінностей, розвитку естетичних смаків , шляхетності та людської гідністі школярів.

За активної участі Галини Антонівни у НВК обладнана сучасна читальна зала. Як завідувач бібліотеки, вона активно працює над створенням медіа-центру, володіє сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями. Під її керівництвом на бібліотечно-бібліографічних-заняттях діти  вчаться досліджувати, аналізувати, систематизувати інформаційні джерела, працювати у різноманітних пошукових системах, віртуальних бібліотеках. Галина Антонівна завжди поруч з учнями, тому має можливість відчувати їх настрій, вчасно сказати потрібне слово, запровпонувати книгу, яка стане другом…

 Т.В.Ситник,  методист МК відділу освіти