Пасічник Світлана Степанівна

Народилася  28 лютого 1953 року в с.  Губельці  Славутського району Хмельницької області. Закінчила Івано-Франківський   педагогічний  інститут.

Педагогічну діяльність розпочала в 1973 році в Лисиченській восьмирічній школі Славутського району.  З 1983 року  - вчитель історії  Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Спеціаліст вищої категорії, «Старший вчитель»,    нагороджена Почесними грамотами  міського управління освіти, виконавчого комітету Нетішинської міської ради,  обласного управління освіти і науки, обласної державної адміністрації,  Міністерства освіти і науки  України, нагрудним знаком  «Відмінник   освіти України».

У школі все починається з учителя. І хоча результати  навчання і виховання залежать від трьох основних чинників: хто навчає, кого навчають, як навчають, - важко сказати, що найважливіше. Безумовно, величезною у справі виховання є роль учителя, його особистості.  Змінюються умови і засоби виховання, та незмінним залишається головне призначення педагога – навчити  людину  бути Людиною. Саме це  велике завдання Світлана Степанівна вважає основою  своєї педагогічної діяльності.

Талановитий педагог, доброзичлива, енергійна людина, вірна дружина, чудова мати – усе це  грані прекрасної людини Світлани Степанівни Пасічник, яка понад 36 років  працює на педагогічній ниві.

Наполеглива і відповідальна, захоплена красою педагогічної праці, вчитель з глибоким, цікавим внутрішнім світом,  Світлана Степанівна досконало  володіє основами сучасної педагогіки, вважає, що успіх і результат пізнання учнем світу, його таємниць і загадок залежить від особистості вчителя. В спілкуванні з дітьми проста і доброзичлива, бо має відкрите і чуйне серце. Непересічний педагог – зацікавлений, розумний, творчий, енергійний – виховує  учнів на особистому прикладі, вчить їх не бути байдужим до себе, до людей, до життя.

Надзвичайно багато і плідно Світлана Степанівна працює з обдарованими дітьми. Підсумком системної роботи вчителя є щорічні перемоги учнів на міських, обласних та Всеукраїнських олімпіадах.  Саме вона запалила зірочок Всеукраїнського масштабу: Кучер Марину, яка у 2008 році стала переможцем Всеукраїнської олімпіади з історії, а в 2009 та 2010 роках посіла відповідно друге та третє місця; Шевченко  Марію, яка була призером Всеукраїнської олімпіади з історії в 2005, 2006, 2007 роках.

Достатньо подивитися в її щирі очі, щоб зрозуміти, що з тобою розмовляє вчитель, який ніколи не зупиняється на досягнутому. Гострий  аналітичний розум Світлани Степанівни, глибина  ерудиції, перспективність мислення, безсумнівний талант науковця, вчителя – це риси, що викликають  щире захоплення людей, що її оточують.

М.С. Яцюк, заступник директора з навчально-виховної роботи Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1