Сищук Галина Павлівна

Народилася в 1973 році у с.Ганнопіль Славутського району Хмельницької області. У   1995   році закінчила Камянець - Подільський   державний   педагогічний    інститут ім.В.П. Затонського за спеціальністю українська мова та література.  З 1995 року працює у Нетішинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 вчителем української мови та літератури. З 2010 року - заступник директора школи.

          Вчитель вищої категорії, «старший учитель». Нагороджена грамотами міського та обласного управлінь освіти. Лауреат обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2002», дипломант обласного етапу конкурсу «Вчитель року-2009».

            Цікава, розумна, щира, інтелігентна, тому до неї тягнуться учні. Щодня разом із ними вона вирушає до країни Мовознавства, піднімаючи завісу в царину знань, впевнено веде їх до пізнання ще невідомого, формує свідомого громадянина.

         Вважає, що в кожній дитині природою закладений певний творчий потенціал. Надзвичайно важливо навчити дитину бачити прекрасне, тонко сприймати навколишній світ, правильно й образно висловлювати думки. Виявити здібності, розвинути їх якомога повніше – таке завдання ставить перед собою. Для неї кожна дитина - особистість. Вона уміє знаходити стежку до душі кожного учня.

          Галина Павлівна -  доброзичлива, вона завжди підтримає, щось порадить. Уміння спостерігати за дітьми, відчувати зміни їхнього душевного стану, бути терплячою, гуманною до дітей, поважати їхню гідність, прогнозувати наслідки своїх дій – це головні принципи її педагогічної творчості. На уроках вона виявляє юних письменників, акторів, журналістів, філологів. За кожного свого учня вчитель хвилюється і піклується, дарує своє тепло, любов, які так і ллються зі щирого серця. Тому протягом багатьох років учні Галини Павлівни посідають призові місця на міських та обласних олімпіадах, конкурсах учнівської творчості, конкурсі знавців української мови ім. Петра Яцика.

         На мою думку, таким і повинен бути вчитель, який ставиться до роботи не як до обов'язку, а сприймає її як задоволення. Йдучи вранці до школи, Галина Павлівна знає, що її чекають учні, яким вона буде дарувати свої знання, тепло й увагу. Це і є велике вчительське щастя.

 

Людмила Олександрівна Добровольська, директор Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4.