ПапIр панує  до цих пIр

З „приходом” на виробництво комп’ютерної техніки здавалось, що електронні носії інформації витіснять паперову продукцію. Але документообіг з роками лише зростає і папір до цього часу „все терпить”. Принаймні у працівників  дільниці оперативного друку цеху господарського забезпечення, якою опікується поліграфіст з 26-річним стажем Анатолій Переятенець,  роботи менше не стає: впродовж робочого дня, як мовиться, до остаточного зношення деталей працює  друкарський верстат ПОЛ- 35, на якому віддруковано і цей номер газети, „шиплять” принтери, прокручується  тисячі  разів   барабан різографа. Листівки, грамоти, календарі, візитки, бланкова  продукція,  журнали,  наочні  плакати,  талони  на лікувально-профілактичне  харчу­вання, брошури, технічна документація – все це щоденно виробляється тут, не зважаючи на відсутність добротної поліграфічної бази.

-  Колектив у нас стабільний, всі добре знають свою роботу, - констатує  керівник  підрозділу.  -  У багатьох вища освіта, значний стаж роботи. Головне - бажання видавати продукцію якнай­кращої якості,  у  відповідності  з  вимогами часу. Із заздрістю спостерігаю за тим, як у приватних фірмах тиражуються кольорові буклети та навіть газетна продукція. Наша поліграфічна база потребує оновлення, без якого важко уявляти наступний день. Сподіваюсь, настане і на нашій вулиці свято.

Нашому колективу під силу  виконання най­складніших завдань. Працівники спроможні замі­нити один одного на кожній ділянці роботи, а спеціальностей у нас чимало: опера­тори ком­п’ютерного набору, опера­тори копіювальних машин, копіювальник друкар­ських форм, друкарі офсетного друку, палітурники, технік, інженер-технолог тощо.  Т.Степаненко,  В.Бринза, О.Ковальчук, О.Калугіна, С.Юртаєва, Т.Кор­шук, Ж.Вем, Ю.Рахлін­ська, І.Ходорчук, М.Бороган, В.Захар­чук, Г.Мельничук, Н.Підгоро­децька, С.Кордан, О.Янча – кожен професіонал у своїй справі. Сподіваюсь, що ми матимемо можливість працювати на найновіших зразках поліграфічної техніки, аби удосконалюватись, продовжувати справу Гутенберга  і  Федорова - “друкарів книг, до того небачених”.

Віктор Гусаров

червень 2006

Юнi журналiсти

в Шепетiвськiй Мiжрайдрукарнi

Приємний сюрприз для юних журналістів нашої школи, зош І-ІІІ ступенів №4, підготував голова міського осередку спілки журналістів України, головний редактор газети «Енергобудівник» Петро Михайлович Войтович, який організував поїздку в Шепетівську міжрайдрукарню, де випускається  газета «Енергобудівник». Юні журналісти мали  змогу побувати в усіх цехах друкарні. Особливо їм сподобалося як  випускається газета. В день візиту там випускалися газети  «Подруга» і «День за днем». Діти отримали по одному примірнику «свіжої» газети від  головного інженера друкарні Валерія Спиридоновича,                         який ознайомив гостей з виробничим процесом та обладнанням, на якому працюють друкарі.

Окрім випуску газет діти побачили як ріжеться папір, фальцується готова продукція, як облаштовані робочі місця працівників друкарні.

Хочеться подякувати за спонсорську допомогу директору ТОВ «Залізничник» Петру Арсеновичу Щасливому та вчителю трудового навчання зош №4 Михайлу Юрійовичу Ткачу за сприяння  в організації цієї поїздки.

Петро Шелепало,

керівник гуртка «Юні журналісти» зош  №4