Таку назву отримала книга, щойно видрукована у видавництві Національного університету «Острозька академія» і яка з’явилась завдяки зусиллям та ініціативі невтомної землячки Світлани Мефодіївни Лелях. Спочатку задумана як автобіографічна розповідь, вона поступово збагатилась розмаїттям культурно-мистецького та суспільного життя міста і стала своєрідною енциклопедією діянь та діячів Нетішина. В книзі багатий краєзнавчий матеріал, у тому числі і ґрунтовне дослідження музейних працівників про родину князів Сангушків. Це гарно ілюстроване видання у п’ятсот з лишнім сторінок, яке презентує нетішинців як людей дієвих, багатих духовно і відзначених  талантами та чеснотами. Автору цих рядків, як керівникові літературної студії «Натхнення», приємно відзначати, що разом з С.Лелях значну роботу по редагуванню та упорядкуванню здійснили члени творчої майстерні міста поетеси Г.Митюк та Л.Домбровська. Остання виступили в ролі літературного редактора.

Отож, у Палаці культури з приводу виходу книги відбулись урочистості, які черговий раз представили громаді  «іменинницю» Світлану Мефодіївну Лелях та її друзів.

Вітати  вихід книги до залу прийшли поет-гуморист з Ізяслава Василь Кравчук, директор видавничого проекту «Хто є хто на Хмельниччині» Геннадій Іщенко, представники влади на чолі з мером міста Олександром Смишляєвим, колеги по мистецькому цеху М.Руцький, О.Мороз, голова ради ветеранів Г.Шеліванова, гості з Моршина, Хмельницького, Рівного, Києва. Кожен мав можливість висловити свої сентенції й враження. Начальник управ­ління освіти міста Марія Моцик наголосила, що об’єднала усіх присутніх в залі атмосфера любові до рідної землі, а уособленням материнсько-синівського ставлення до українства, як культурної ознаки стала Світлана Лелях. Представник Хмельницької АЕС начальник відділу соціального розвитку Сергій Ільющенко відзначив, що ще у заочному знайомстві просякнувся повагою і шаною до справ, які встигла здійснити авторка книги. Отримавши сигнальний екземпляр видання, він наголосив: станція неодноразово допомагала С.Лелях у реалізації її планів  і надалі підтримуватиме подібні  ни­нішньому проекти.

Під час презентації книги виступали із мистецькими номерами співаки та танцюристи Славутського районного та Нетішинського міського палаців культури, діти з рідного села С.Лелях Лисичого.

Хочеться, щоб презентований твір якомога скоріше дістався читача.

Віктор Гусаров

вересень 2007