Начальник спорткомплексу ППО Хмельницької АЕС Станіслав Араратович Балаян у доброму гуморі: третій рік поспіль колектив добивається вагомих результатів. У традиційній Спартакіаді Атомпрофспілки після двох сходжень на найвищий щабель п’єдесталу пошани атомники Хмельницької АЕС цього­річ вибороли срібло. При цьому до останнього дня змагань не було ясно, хто святкуватиме перемогу. Фінішна вдача була на боці енергодарців, які, відверто кажучи, зачекались перемог.

Ще один безперечний успіх спортсменів ХАЕС – друге місце у обласних змаганнях трудових колективів. Лише “премудрості”, закладені у “Положенні…” про змагання дали змогу відсвяткувати перемогу колегам з енергомереж Хмельниччини. Однак саме нетішинцям було довірено захищати честь області у XVI Всеукраїнській спартакіаді серед спортивних клубів КФК товариства “Україна”. Представники спорткомплексу ХАЕС не підвели. Чудово виступили волейболісти, які стали чемпіонами. Найближчими днями команда ХАЕС буде захищати честь колективу у вищій аматорській лізі. І хочеться побажати їм успішного старту та стабільності. В особистому заліку на п’єдестал пошани у цих змаганнях піднімались майстри малої ракетки Микола Вагнер та Галина Розвадська. Гарно підготувались до                      виступу гирьовики та армстронгісти. Зокрема медалі здобули Олег Андрещук та Ігор Абрамович. Підбивши усі залікові очки, виявилось, що команда з Нетішина посіла загальнокомандне третє місце, поступившись лише миколаївцям та киянам.

Станіслав Араратович констатує, що кожен працівник спорткомплексу доклав зусиль у ці та інші перемоги. Найпродуктивнішою виявилась праця Віталія Карпюка, Миколи Вагнера, Сергія Кузьмінчука, Віктора Максимчука, Андрія Сломін­ського, Вікторії Сафронової.

До 20-річчя спорткомплексу, яке відзначатиметься у цю суботу, як мовиться, є подарунки у вигляді перемог, є гарні результати в оздоровленні колективу тощо.

Насамперед важливим є наявність гарної матеріальної бази: басейн на вісім доріжок, тенісні корти, стадіон, поля для великого і міні-футболу. Станція разом із профспілковим комітетом сприяють тому, щоб оснастити усім необхідним інвентарем всі секції та групи. Футбол, волейбол, баскетбол, боротьба, бокс, шахи та шашки, нарди, більярд, плавання – далеко не повний перелік видів спорту, що ними займаються працівники станції та їх діти. Як на мене, то історію спорткомплексу і нинішньої ДЮСШа профкому ХАЕС                (директор В.Кравчук) розділити неможливо. Ті, хто займався          раніше у ДЮСШа, нині стабільно виступають за спорткомплекс ХАЕС. І навпаки, чимало атлетів і тренерів спорткомплексу нині  зав’язані на роботі КДЮСШа.

Віталій Карпюк серед тих, для кого фізична культура - покликання. З  далекого 1979 року він опікується спортивною роботою. До 1991 року його діяльність базувалась навкруг на той час найбільшого підприємства – Управління Будівниц­тва ХАЕС. Коли станція перебрала на себе функції найміцнішого підприємства,                           йому стало тісно в рамках будівельної організації. З 1991 року він в спорткомплексі ХАЕС.

- Мені пам’ятні моменти нашої спільної праці, - говорить Віталій Юрійович,-  ще за часів спорудження стадіону і всієї спортивної інфраструктури. У 1987-му один за одним ставали до ладу плавальний басейн, стадіон, спортзал. Перший директор спорткомплексу Іван Антонович Степаненко жив фізкультурним рухом і багато зробив, аби все завертілось, набуло розмаху. Шкода, що революційні роки кінця вісімдесятих-початку дев’яностих збили з ритму оту впевнену ходу. Тоді почались структурні зміни,  і багато що змінилось. Едуард Фединяк також багато сил віддав, аби спорткомплекс вижив. За його керівництва прийшли в колектив ті, хто нині складає славу нетішинського спорту – Геннадій Горохов, подружжя Штурбабіних, Сергій Рижук, Анатолій Грушин. Зрештою нову хвилю в роботу спорткомплексу внесли  Степан Пенчук та нинішній наш керівник Станіслав Балаян. Під керівництвом цих людей виплекано когорту знаних за межами міста і республіки спортсменів та тренерів. І можна тільки радіти, що мені випала можливість з усіма цими непересічними особами співпрацювати. Відзначу, що в числі старожилів спорткомплексу інструктор Майя Харьковець та медсестра Тетяна Мельник.

Як автор цих записок, можу підтвердити      слова В.Карпюка, бо усі роки існування «Перспективи» існує і турнір з міні-футболу на призи газети. Завжди і керівники спорткомплексу, і головний організатор турнірних баталій Віталій Карпюк намагались зробити це дійство яскравим та корисним для громади.

Коли ми вже згадали про досягнення атлетів, не зайве відзначити, що під крилом спорткомплексу зросли заслужені майстри спорту Руслан Задворний, Юрій Пилипчук, Олег Штурбабін, Олег Бойко, Олена Дмитрук, майстри спорту міжнародного класу Оксана Дмитрук, Олександр Кутчер (рекордсмен світу з пауерліфтингу), Дмитро Бабійчук, Іван Васильчук, Сергій Онищук, Галина Пундик, загін майстрів спорту з таких видів, як  боротьба самбо, фехтування,             пауерліфтинг, бокс.  В турнірі вищої ліги в иступає команда гандболістів, яку тренує Олег Каспаров. Хлопці впевнено тримаються шістки кращих, а цього року вони захищали честь області на всеукраїнських змаганнях і посіли високе, як для Хмельниччини, восьме місце.

В спорткомплексі зранку до пізнього вечора вирує життя. Працівники станції, інших підприємств та організацій, школярі покращують тут свої спортивні досягнення і - головне - здоров`я.

Віктор Гусаров

грудень 2007