Юні журналісти зош №4 залюбки відвідують заняття з основ журналістики. Нещодавно ми здійснили екскурсійну вилазку в інформцентр ХАЕС, де зустрілись з професіоналами і небайдужими людьми, такими як редактор та кореспонденти газети «Перспектива» Віктор Павлович Гусаров, Олександр Петрович Шустерук і Валерій Іванович Валуєв, редактор телерадіостудії ХАЕС Віра Анатоліївна Петровська та працівники цього підрозділу Тетяна Леонтіївна Тарасюк, Тетяна Анатоліївна Степанюк, Олександр Іванович Малярчук, інженер інформаційного центру Любов Іванівна Софіюк, заступник начальника інформаційного центру ХАЕС Юрій Олексійович Самолюк. Це була по-справжньому дружня зустріч юних журналістів зош №4 з досвідченими працівниками інформаційного спрямування. І відгуки дітей свідчать про корисність проведеного заходу.

 

Віктор Гоменюк

- Мене вразила зустріч із Олександром  Петровичем Шустеруком. Журналіст  за  професією, колекціонер за покликанням, Олександр Петрович вразив присутніх розпо­віддю про свою колекцію, що включала в себе монети, стародавні гроші, грамплатівки, грамофони та інші речі. Також ми побували в апаратній студії ХАЕС, де монтуються сюжети програми телеперадачі «ХАЕС інформує». Безліч дорогого обладнання: камери, освітлення, комп’ютерна та інші техніка – далеко не все, що кидалось у вічі. Сподобалось оформлення студії. Від цієї екскурсії в нас усіх маса позитивних вражень.

Альона Квітка

- Того дня була дощова погода. І через це настрій трохи зіпсувався.  Найбільше мені сподобалось на студії телебачення ХАЕС, де я  побачила як йде підготовка до чергового випуску новин, як монтується відео, а ще отримала цікаві відповіді на запитання. І це все підняло нам настрій. Ще була зустріч   з   редактором  газети  «Перспектива» В.П.Гусаровим та екскурсія інформаційним центром ХАЕС,  яку  провела    інженер   Л.І.Софіюк, що також було цікавим.

До школи ми їхали автобусом. Видно було, що про нас попіклувалися. І це остаточно зарядило енергією на весь день.

Олександр Декайлюк

- Мені дуже сподобалось в редакції газети «Перспектива». Там хороший, привітний персонал, який відмінно справляється зі своїми обов’язками. Я побачив багато різних та цікавих речей, наприклад колекцію монет, багато медалей другої світової війни.

Дмитро Зінчук

- Щодня ми читаємо газети, дивимось телепередачі, але мало хто знає, як вони виготовляються і доходять до нас. Побачити цей процес на власні очі – дуже цікаво та пізнавально.

Найбільше мене вразили пра­цівники газети «Перспектива». З такими цікавими, розумними та винахідливими людьми мені ще не доводилось зустрічатись. Мало того, що вони журналісти, вони ще й колекціонери. Старі фотоапарати, гроші різних часів та народів, платівки та багато іншого – предмети їх колекціонування. Весело та цікаво жити – ось їх девіз! Як на мене, вони праві на 100 %.

Вадим Годованюк

- Екскурсія була цікава і повчальна. Вона змінила мої уявлення про деякі речі. Нам було дозволено побути в ролі ведучого, однак  небагато знайшлось  сміливців говорити в камеру. Після того ми бачили, як монтується відеосюжет, готується до показу. Ми відвідали редакцію газети «Перспектива».

Найсильніше враження на мене справила зала і з схемами і планами атомної станції. Я дізнався, як працює реактор. Ми поверталися автобусом,  бо  йшов дощ, і співали пісні.

Віта Гринюк

- Відвідавши студію телебачення ХАЕС, я була приємно вражена від цієї екскурсії. Найбільше мені сподобалось те, як проходять зйомки програми. Це важка та дуже відповідальна робота, але оскільки там працюють професіонали, то вони справляються з нею. Надзвичайно цікаво було побачити процес зйомок. Також мене захоплювали розповіді про  роботу журналістів в газеті «Перпектива» та про нашу ХАЕС.

Повернувшись додому, я із захопленням розповідала батькам та друзям про цю чудову екскурсію.

Хочеться щиро подякувати усім причетним до нашої екскурсії. Подібні зустрічі завжди є корисними і повчальними, запам’ятовуються надовго.

Петро Шелепало

травень 2008