Ці рядки із заключної пісні звітного концерту огляду-конкурсу художньої самодіяльності  та народної творчості військової частини з охорони Хмельницької АЕС увібрали в себе всю сутність сценічного дійства людей у погонах, яке відбулося в четвер у Палаці культури. На аншлаг у будній день аматорам годі було розраховувати, але й порожньо в залі не було. Прийшли товариші по службі, родини військово­службовців та небайдужі до аматорського мистецтва глядачі. Тим паче, що виступ саме цих учасників став свіжим струменем у палітрі місцевих талантів, чиї художні номери за роки діяльності стали своєрідною візитівкою колективів і окремих виконавців легко впізнавані та добре відомі в місті і поза його межами.

Військові своїми концертами нетішинців не балували, хоча загальноміські заходи давно вже не проходять без їх участі. Якщо дотепер звичними для нас були паради військовослужбовців та показові виступи підрозділу спеціального призначення, то віднині можемо сподіватися і на вокальні номери та добрий гумор. Принаймні, присутній на концерті заступник міського голови І.М.Михасик пообіцяв, що співаків у погонах обов’язково запрошуватимуть на урочисті проводи нетішинських юнаків у лави Збройних Сил. Щоб  майбутнім воїнам демонстрували  не  тільки  бойове, а й художнє мистецтво.

Подякувала учасникам концерту за вміння і бажання розвивати та підтримувати таланти заступник генерального директора ВП ХАЕС А.П.Шестак, висловивши захоплення від того, що люди, які несуть нелегку службу з охорони такого важливого об’єкта як атомна електростанція, знаходять час для художньої самодіяльності.

Їх виступ був непідробно щирим, поряд з піснями відомих виконавців звучали й авторські твори – дві власних пісні презентував Олександр Побережний. Що в «Україно», що в «Сорока-ворона» проникливі слова з глибинним змістом. У кожного з учасників свої музичні вподобання, відтак і свій репертуар. Ігор Бачур­ський, котрий виступав першим, виконав пісню з кінофільму «Доля резидента», а через кілька номерів – «Боевым награждается орденом». Ліричні «Смерекова хата» та «Не кажи нікому» подарував глядачам Ігор Шевчук, а ще він чудово читав завжди актуальні гуморески Павла Глазового. Не згірше Олександра Розенбаума вдався «Вальс-бостон» Юрію Самкову. Грайливо й захоплююче  виступило  тріо у складі Ольги Баранчук, Оксани Соловйової та Валентина Шамрика.

Колективам юних танцюристів і вокалістів Палацу культури, які підготували для концерту кілька своїх номерів, військовослужбовці вручили на знак вдячності солодощі. Заступник командира військової частини з виховної роботи С.А.Осташевський запевнив, що такі виступи матимуть продовження, бо учасники зуміли достукатися до наших  сердець, торкнутися струн душі, яка завжди прагне прекрасного.

Прекрасне було не тільки на сцені, нетішинці залюбки оглянули виставку творчих робіт, організовану у вестибюлі Палацу культури. З якої видно, що і військовослужбовці, і їх діти вміють вправно володіти пензлем, голкою, поєднувати в своїх роботах використання різних матеріалів, мислити неординарно.

Ольга Сокол

жовтень 2008