Минулого тижня місто святкувало 25-річчя Нетішинської школи мистецтв. Всі охочі мали змогу  отримати  величезне задоволення від дивовижної  музики на концерті, що з нагоди ювілею відбувся в міському Палаці культури. Зала  наповнилася  гостями  так, що  яблуку  ніде було впасти.

Концерт розпочався з виступу вокального  колективу  вихованців  школи. Потім, перед  глядачами виступив перший її директор  Анатолій Сиваківський. Він зокрема наголосив, що місто з такими значними досягненнями  у  галузі мистецтва  до сьогодні немає жодного за­служеного  діяча культури і мистецтв України.  З трепетом і вдячністю згадали засновника і фундатора  школи  мистецтв, почесного громадянина міста Олексія Троценка. Як  мовиться,  він дивився в корінь, адже внучка Олексія Івановича  після  закінчення місцевої школи  мистецтв  нині навчається у національній музичній академії.

А далі на адресу ювілярів посипалися вітання від гостей, що з’їхалися з усієї області. Естафету поздоровлень і подарунків розпочали представники місцевої влади. Члени виконавчого комітету нагородили почесними відзнаками викладачів, які з першого дня роботи школи навчали обдарованих дітей музичному мистецтву. А це: директор школи  Іванна Сиваківська, педагоги Людмила Деркач, Людмила Маначинська, Валерія Нагорнюк, Галина Нестерук, Тетяна Федорчук та Нестор Спринь.

Не забули привітати ювілярів представники підприємств, установ і органі­зацій міста, зокрема, Хмельницької АЕС та ВАТ «Управління будівництва Хмельницької АЕС». Серед гостей з області були: представник обласного управління культури Світлана Цимбалюк та методист обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Олег Мельник. Вони виконали доручення начальника управління культури і туризму Хмельницької облдержадміністрації  і вручили викладачам школи мистецтв почесні грамоти  за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у естетичне виховання підростаючого покоління та з нагоди святкування 25-річного ювілею.

Крім того, привітати винуватців свята приїхали колеги, працівники музичних шкіл з Острога, Славути, Шепетівки та Хмельницького. Завітав також представник музичного училища  імені Заремби Микола Васенко, який давно тісно співпрацює з педагогічним колективом школи і спостерігає за його професійним ростом. Ну, і звичайно, на сцену з вітаннями і подарунками вийшли колеги Нетішинських закладів культури: представники художньої школи, краєзнавчого музею та міського Палацу культури.

Почесні грамоти вручили також викладачам, які працюють в школі мистецтв родинами. Це сім’ї Борінових, Козачків, Ларчикових, Горбових, Нестеруків. Та й на цьому нагородження не закінчились. За  успіхи міжнародного рівня відзначили найталановитіших вихованців школи Олександра Арнаутова та Ярослава Ларчикова.           

Наприкінці вечора на сцені з’явився інструментальний оркестр викладачів школи мистецтв, який своїм виступом однозначно підтвердив почесне звання  найкращого колективу подібного типу  в області. Концертну програму, яка складалася з понад 25 прекрасних номерів, закрив виступ зведеного хору учнів вокального та інструментального відділень школи.

Катерина Войтович

грудень 2008