Літературна студія «Натхнення»  вже давно йшла шляхом перетворення у об’єд­нання за інтересами, адже її гостями стають люди непересічні, неординарні, подекуди унікальні. Зокрема на  останнє засідання, присвячене Дню матері,  був запрошений… В’ячеслав Поліщук. Мало того, що у працівника  ХАЕС співпала дата народження з Днем матері і йому виповнилось півстоліття, він ще й на власному прикладі довів, що фізичні можливості людини надзвичайні, здійснивши одноденний переїзд на велосипеді за маршрутом «Київ – Нетішин». А з нагоди такого дійства голова літературної студії Віктор Гусаров прочитав вірш, який віддзеркалює труднощі велосипедиста під час подорожі.

Цього разу студійці за­просили на зустріч землячку з Славути Зою Стрихарчук, чиї прозові та віршовані твори добре знають в регіоні. До речі, саме в Нетішині  на фірмі «Надія» свого часу була набрана її  перша книжечка «Криниця долі»  і редактором видання був наш студієць Микола Руцький.

Під час спілкування присутні ознайомились із останніми зразками прозових та поетичних надбань цих літераторів. Зоя Романівна виявилась ще й талановитою співачкою. Тому нудьгувати присутнім не доводилось. Поетичний талант Ганни Митюк все гучніше вливається в творчий потік краю. Вона авторка двох  збірок поезій та віршованого підручника для малят. І хоча творчість про стареньких батьків має наліт смутку, її поезії сприймаються як мірило доброти і людяності. Доповненням до теми були вірші мами трьох дітей, доброї господині і вишивальниці, зрештою літератора Віри Ковальчук. Під час обговорення теми була заслухана пісня на вірші іншого митця і непересічної особи Світлани Лелях. Зовсім юне дарування Надія Ходак прочитала власні словоспіви про матір. У цьому об’ємному заході студійці об’єднання за інтересами дійшли висновку, що Нетішин має багатоступеневу систему виховання молодих літераторів, яких наставляють спочатку в школі (приміром це робить вчителька Ганна Митюк), додають хисту у «Літературній кав’ярні», яка діє при краєзнавчому музеї міста, зрештою найдосвідченіші шліфують майстерність у студії «Натхнення». Свою вагому нішу в усьому цьому процесі займає бібліотечна система, яка гостинно відчиняє двері членам об’єднання за інтересами і  якою чимало років вміло опікується її керівник  Марія Леонідівна Омельчук.

Ще одна гарна подія відбулась на засіданні: заступник голови профкому Хмельницької АЕС Людмила Малько вручила постій­ному дописувачу газети  диплом  Атомпрофспілки, яким засвідчено, що праців­ник ХАЕС Сергій Ремня­ков є переможцем фотоконкурсу, оголошеного Атомпроф­спілкою і газетою «Атомник України». Нещодавно він презентував зразки своєї творчості у «Літературній кав’ярні». Прийшов на засідання і отримав можливість виступити його товариш   Євген Оплєтаєв.

Ведучий заходу поет і бард  Богдан Фединчук цього разу давав влучні коментарі до дійства.