Журналісти – своєрідні розвідники, що збирають відомості на перший погляд несуттєві, а при розгляді зблизька, дуже цінні. Звичайно, журналіст мусить вміти аналізувати, пробитись туди, куди пересічному громадянину зась,  і швидко, майстерно показати товар обличчям – надрукуватись, вийти в ефір тощо. З особистого 25 –річного досвіду констатую: нас люблять, коли ми догодили і висловили погляди, що приємні читачеві. Нас ладні з’їсти, якщо написане йде в розріз з уподобаннями сильних світу цього. Балансування по лезу Істини важке і хитромудре. Але тоді й не треба братись за непідсильну тобі справу.

Нетішинська міська організація Національної спілки журналістів на сьогодні, якщо не враховувати Хмельницького, найчисельніша в області. В її рядах 19 спілчан, шестеро з яких очолюють різні видання. В силу обставин сьогодні троє спілчан працюють в Хмельницькому і є висунутими на передову форпостом організації. Микола Панасюк нині очолює Управління з питань розвитку місцевого самоврядування та інформаційного забезпечення Хмельницької обласної ради. Руслана Чернюк редагує газету «Місто» та журнал «Капітошка», а Людмила Рудковська тягне кореспондентського воза  у тому ж таки «Місті».

Ще троє наших спілчан відслідковують «Пульс» однойменної славутської газети. Андрій Кантоністов, Петро Федоровський та В’ячеслав Гаврилюк - знані на теренах краю солдати слова.

Безпосередньо в Нетішині тринадцять шти­ків, серед яких відзначимо голову міської органі­зації Петра Войтовича, головних редакторів міс­­цевих ЗМІ Ольгу Мороз, Галину Місюк. Минулого року поповнили ряди організації Леся Ліщенко, Галина Косік, Людмила Михалєвська. Маємо і тих, хто не працює у ЗМІ, але є активним дописувачем.  Нехай ваша діяльність знаходить відгук у серцях читачів. Зі святом вас, колеги.

ВІктор Гусаров,

секретар місцевого осередку НСЖУ

№23, 2009