Буде у Нетiшинi власний фестиваль

Рішенням міськвиконкому у квітні поточного року затверджено Положення про проведення у місті Нетішині відкритого фестивалю-конкурсу молодих виконавців естрадної пісні "Вернісаж-ЕнергоФест".

Передбачається, що відкритий фестиваль-конкурс молодих виконавців естрадної пісні "Вернісаж-ЕнергоФест" (далі - фестиваль) проводитиметься у місті-супутнику Хмельницької атомної електростанції Нетішині щорічно.

Метою фестивалю є розширення культурних, інформаційних та ділових зв’язків міста, інтеграція у фестивальний рух європейських країн, створення та примноження позитивного іміджу атомної енергетики в цілому і міста Нетішина в освітній і культурній галузях.

Засновниками фестивалю виступають: виконавчий комітет та відділ освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Організаторами фестивалю є: позашкільний навчальний заклад відділу освіти виконавчого комітету міської Нетішинської ради "Будинок дитячої творчості";  КЗ "Палац культури міста Нетішин";  благодійна організація "Благодійний фонд підтримки економічних та соціальних ініціатив"; КП НМР "Агенція місцевого розвитку".

Фестиваль проводиться за під­­т­римки виконавчого комітету Нетішинської міської ради; ДП "НАЕК "Енергоатом"; профспілкового комітету ППО ДП "НАЕК "Енергоатом"; ВП "Хмельницька АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом"; первинної профспілкової організації ВП "Хмельницька АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом".

Основні завдання фестивалю:  виявлення і підтримка талановитих молодих виконавців; пропаганда сучасної української пісні; популяризація та впровадження новітніх форм музичного естрадного мистецтва; взаємозбагачення культурних традицій регіонів України; утвердження та розвиток українського вокального мистецтва та української мови; формування та підтримка позитивного іміджу атомної енергетики тощо.

До участі у конкурсній програмі фестивалю запрошуються солісти, дуети, тріо та вокальні колективи. Вік учасників від 7 до 20 років. У вокальному гурті дозволяється не більше 1/3 складу поза вказаними віковими категоріями.

Фестиваль проводиться серед дітей та молоді у чотирьох вікових категоріях:

група "А" - 7 - 9 років (молодша вікова категорія); група "B"      - 10 - 12 років (молодша вікова категорія); група "C" - 13 - 15 років (середня вікова категорія); група "D" - 16 - 20 років (старша вікова категорія).

Конкурсна програма фестивалю проводиться в КЗ "Палац культури міста Нетішина" щорічно у другій половині вересня. Окремі фестивальні заходи є складовою частиною програми святкування Дня міста. Гала-концерт фестивалю проводиться на площі біля виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

До участі у фестивалі запрошуються композитори та поети, продюсери, зірки української естради, професійні та аматорські художні колективи, організатори дитячих та юнацьких фестивалів з України та зарубіжжя.

В рамках фестивалю проводиться:  відкритий конкурс молодих виконавців естрадної пісні;  творчі зустрічі з композиторами, продюсерами, поетами-піснярами;  концерт професійних та аматорських колективів; вечори знайомств для учасників та гостей фестивалю;  екскурсії; зустріч з керівництвом міста та АЕС; майстер-клас членів журі, вокалістів та митців.

Конкурсну програму оцінює журі (видатні діячі культури та мистецтва України, професійні виконавці, заслужені митці України та зарубіжжя) за 10-ти бальною шкалою.

Бажаючі взяти участь у конкурсній програмі повинні не пізніше 15 серпня поточного року надіслати в оргкомітет фестивалю наступні документи на електронну пошту venrgfest@gmail.com : анкету – заяву;  кольорову фотокартку;  фонограми пісень для попереднього відбору (+1) або відеоматеріал із записом виступу.

Попередній відбір виконавців проводиться організаційним комітетом шляхом прослуховування (перегляду) надісланих матеріалів. Після прийняття позитивного рішення дирекція надсилає учасникам офіційні запрошення на участь у фестивалі та програму фестивальних заходів.

Учасники групи А виконують одну пісню. Інші учасники виконують дві різнопланові пісні. Усі твори виконуються наживо в супроводі інструментальної фонограми (мінус).

Рівень виконавської майстерності учасників оцінюється за наступними критеріями: вокальні здібності виконавця; техніка вокалу; емоційний образ, артистизм; музичний матеріал; аранжування; сценічна культура.

Оргкомітет фестивалю встановив наступні нагороди для переможців: Гран -прі Фестивалю; лауреат І премії (у кожній віковій групі); лауреат ІІ премії (у кожній віковій групі); лауреат ІІІ премії (у кожній віковій групі); дипломант фестивалю (у кожній віковій групі); спеціальні призи у різних номінаціях; приз глядацьких симпатій.

Переможці нагороджуються дипломами і цінними подарунками.

За участь у конкурсі учасники (солісти та дуети) роблять внесок у розмірі 350 грн., тріо та квартети - 400 грн., вокальні колективи - 500 грн.

Витрати, пов’язані з харчуванням, проживанням, приїздом та від’їздом учасників і супроводжуючих осіб - за рахунок відряджувальної сторони.