Нетішин – місто чемпіонів. Прізвища цілого ряду спортсменів з нашого міста постійно на вустах європейців і навіть жителів Америки та Азії. Причому вони постійно поповнюються новими іменами. Останнім часом на небосхилі спортивної слави засяяли імена юних самбістів Гонгало. Віталій та Володимир на перших Євразійських іграх зайняли у своїх вагових категоріях відповідно третє та друге місце.

Знані майстри самбо, вихованці заслуженого тренера України Г.В.Горохова Дмитро Бабійчук та Іван Васильчук  на чемпіонаті Європи у Болгарії піднялись на третю сходинку п’єдесталу пошани, а на етапі Кубка світу, що проходив в Італії, обидва стали переможцями.

Вдало виступила на чемпіонаті Європи, де здобула срібло, а також на етапі Кубка світу з кікбоксінгу Марина Бацман, здобувши бронзу. На батьківщині майбутньої Олімпіади в Пекині вона пробилась у п’ятірку кращих у такому екзотичному виді спорту, як ушу.

Найвдаліше цього сезону виступали фехтувальники, яких тренують Штурбабіни. Як мовиться, злива перемог прийшлась на таких спортсменів, як Дмитро і Галина Пундик, Олег Штурбабін, Дмитро Бойко, Олександр Торчук, Ольга Жовнір, Ірина Кравчук, Євген Аулов. Так Ольга Жовнір була другою на першості Європи серед юніорок в особистому заліку і шостою в команді, на етапах Кубка світу в Будапешті святкувала командну перемогу, а в Ханої була другою. В Бангкоку на Всесвітній універсіаді вона “дострибнула” з подругами до срібних медалей. У Галини Пундик також виграш етапу Кубка світу в Угорщині, друге місце на Всесвітній універ­сіаді та друге на чемпіонаті світу в Санк-Петербурзі. Її брат Дмитро переміг в особистому і командному заліках першості Європи серед юніорів і був шостим  на змаганнях Кубка світу. Відомі бійці заслужені майстри спорту Олег Штурбабін та Дмитро Бойко перемогли в команді на Всесвітній універсіаді і були четвертими на чемпі­онаті світу. На етапі Кубка світу, що проходив в Одесі, Ірина Кравчук виборола бронзу, а юний Євген Аулов на першості Європи серед кадетів зайняв почесне четверте місце в команді.

Звичайно, щоб заслужити право захищати країну на світових і Європейських першостях, треба добре “обкататись” на міських, обласних, регіональних та Всеукраїнських змаганнях. В кінці року в м. Рівне проходила відкрита першість області з боксу. Вихованці тренера А.Грушина Сергій Тарасюк, Максим Шушковський, Богдан Матвійчук, Дмитро Степанюк, Артем Коренюк, Іван Панасюк та Олексій Чижов стали переможцями у своїх вагових категорія­х. На V Всеукраїнському дитячому турнірі з боксу, що про­хо­див у Львові, Радік Асадуллаєв став срібним призером, а Андрій Панасюк та Сергій Пітель – бронзовими.

Непогано виступили на обласному турнірі з легкої атлетики Діана Фабрицька та Михайло Єлісеєв, зайнявши у своїх дисциплінах відповідно перше і третє місця. Кубок області з міні-футболу серед юнаків 1995 року народження  завоювала команда “КДЮСШ-Енергетик”. Святкувала перемогу і гандбольна дружина нашої спортшколи у міжобласному турнірі, що проходив у Волочиську.

Чимало перемог цього року у волейболістів, кікбоксерів, дзюдоїстів, пауерліфтингерів тощо.

Галина Бабаєва 

Вітаємо! 

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк вручив державні нагороди спортсменам Хмельниччини.

Відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Україні, досягнення високих спортивних результатів на XXIV Всесвітній літній Універсіаді 2007 року у м. Бангкок (Таїланд), зміцнення міжнародного авторитету Української держави медаллю  “ЗА ПРАЦЮ І ЗВИТЯГУ” нагороджено:

ТОРЧУКА Олександра Миколайовича - чемпіона універсіади з фехтування;

БОЙКА Дмитра Вікторовича - чемпіона універсіади з фехтування;

ШТУРБАБІНА Олега Валерійовича - чемпіона універсіади з фехтування.

Володимир Кирилюк привітав їх з високими нагородами і побажав подальшого росту та успіхів

січень 2008