Відвідуйте ХАЕС, не виходячи з дому

Щороку Хмельницьку АЕС відвідують тисячі екскурсантів. Відділ роботи із громадськістю щоденно знайомить громаду регіону із роботою підприємства, проводить ознайомлювальні тури для бажаючих відвідати інформаційний центр та інші об’єкти на території АЕС. На підприємстві щорічно проходять практику студенти енергетичних та екологічних спеціальностей.

А відтепер Хмельницьку АЕС усі бажаючі можуть роздивитись в деталях, не виходячи з дому. Понад 40 кругових панорам території та об’єктів електростанції розміщено на сервісі Google Maps. Тут можна піднятися на декілька відміток машинного залу другого енергоблока та оглянути основне обладнання з різних ракурсів. Далеко не усі відвідувачі Хмельницької АЕС мають можливість побувати на блочному щиті управління – саме звідси здійснюється управління роботою обладнання енергоблоків. Завдяки віртуальним технологіям доступними громадськості стали – «серце електричної системи АЕС – центральний щит управління», відкритий розподільчий пристрій, бризкальні басейни і, звичайно, ставок-охолоджувач.

Неподалік проммайданчика Хмельницької АЕС – пожежна частина. На ваш огляд вишикувався протипожежний автопарк.

Дорогою у місто  побувайте у навчально-тренувальному центрі, на повномасштабному тренажері, де удосконалює свої навички оперативний персонал станції. Не забудьте завітати і до інформаційного центру, щоб ознайомитись із представленою тут експозицією. А ще – у вас з’явилася унікальна можливість побувати у зовнішньому кризовому центрі АЕС. Саме тут відбуваються масштабні протиаварійні тренування.

Шукайте Хмельницьку АЕС на Google Maps!