«100 ВЕЛОwatt» ДЛЯ ПІДНЕСЕННЯ І ДОЛАННЯ ТРУДНОЩІВ

Велосипед все  більше завойовує популярність серед активних людей в силу мобільності, зручності, екологічності. Зрештою, здоровий спосіб життя передбачає рух. І велоспорт є незамінним засобом підтримання фізичних кондицій.Не зайве згадати, що серед атомників пальма першості у популяризації велоспорту належить саме працівникам ХАЕС.

Саме нетішинці здійснили перші велоперегони між Хмельницькою і Рівненською атомними станціями. Так ми звеличували пуск 2 енергоблока нашої станції і четвертого Рівненської АЕС. Згодом до нас навідувались чорнобильці.

Працівник ГТЦ  В’ячеслав Поліщук 2009 року за день дістався з Києва у Нетішин,  а наступного року здійснив  велотур між містами-супутниками АЕС нашої держа­ви, присвячений 65-ій річниці Перемоги.

Наступна група нетішинців їхала за маршрутом Івано-Франківськ-Устечко-Заліщики-Мельниця Подільска-Хотин-Кам'янець-Подільський). Леонід Богомолов здійснив велоподорож до нині анексованого Криму.

Традиції, як бачимо, давні. І їх тією чи іншою мірою підтримують нинішні працівники станції.

12 червня у місті Вараш відбувся V ювілейний веломарафон «100 ВЕЛОwatt», який цьогоріч зібрав близько 300 спортсменів та аматорів з різних куточків України та з-за кордону. Серед них і команда Хмельницької АЕС у складі капітана команди, інструктора навчально-тренувального центру Вікторії Васільєвої, інженера цеху теплової автоматики та вимірювань Олександри Жебель, інженера служби фізичного захисту Олега Гея, провідного інженера реакторного цеху Миколи Жебеля, оператора комунального господарства Наталії Карпенко, слюсаря енергоремонтного підрозділу Василя Кочегарова, провідного інженера управління реактором Ігоря Оксюти, водія транспортного цеху Андрія Романюка, інженера реакторного цеху Артема Струса та інженера електроцеху Андрія Шерстюка.

Команда Хмельницької АЕС вперше за історію цих змагань піднялась на третю позицію. У категорії «жінки 35+» Вікторія Васільєва виборола золото, а у абсолюті вона зовсім трохи не «дотягнула» до призового місця. Олександра Жебель здобула бронзу. У абсолюті серед жінок третє місце дісталося нетішинці Марії Харитоненко.

Вікторія Васільєва не перший раз бере участь у цих змаганнях. 2020 року стала другою у абсолюті і першою серед жінок НАЕК «Енергоатом». Відзначає, що цьогоріч траса була дуже складною. «Відсотків на сорок тяжча за трасу попереднього року. Багато піщаних ділянок, підйомів, тощо».Проте запевняє, що поїде  і у наступні велоподорожі, бо це стало стилем життя. Навіть доньку Софію принадила до велоподорожей і вона була у призерах 2019 року. Хоча, ніби, моделі агенції Ego це ні до чого. Проте у характеристиці на модель офіційна сторінка заявляє, що «Софія обожнює спорт, регулярно займається велоспортом та у залі». А мама дуже пишається, що і її захоплення і захоплення доньки підтримує чоловік та батько Дмитро.

Цьогоріч вперше у змаганнях узяв участь водій автотранспортного цеху Андрій Романюк.- Враження, - запевняє, - надзвичайні. Маршрут був надважкий, проте організація прекрасна. Розмітка шляху, волонтери, поліція – все сприяло успішному подоланню дистанції. Він переконаний, що  нетішинці також спроможні проводити подібні змагання. Закликає людей різного віку приєднуватись до  групи велосипедистів нашого міста, адже команда має бути представлена фізкультурниками різного віку і статі. Тоді і результати будуть вищими. Є побажання у молодого велосипедиста, щоб команду екіпірували єдиною формою, яка вказуватиме на приналежність до Хмельницької АЕС.

У вільний від роботи час велосипедисти міста здійснюють велоподорожі у Ізяслав, Славуту, Шепетівку, Самчики, відвідують надзвичайно цікаві історичні місця. І це збагачує велотуристів.Відзначимо, що організаторами масштабного спортивного заходу виступили Рівненська АЕС, Організація молоді ППО підприємства за підтримки профспілкового комітету НАЕК «Енергоатом», партнерів та спонсорів.

Вніс свою лепту і профспілковий комітет ХАЕС, який опікувався автотранспортом, іншими організаційними заходами.Усі призери велогонки отримали грошові винагороди, а також цінні подарунки від спонсорів змагання. Усі учасники, які подолали дистанцію, здобули пам’ятні медалі фінішерів, відтак в кожного з них залишаться не лише приємні спогади, але й відзнака, якою варто пишатися.

Віктор Гусаров

На фото: команда ХАЕС – бронзовий призер змагань; представниці ХАЕС на п’єдесталі пошани.