Жінок не питають віку, хоча від стрімкого лету літ не ухилився ніхто. У знаної людини Світлани Мефодіївни Лелях ювілей, який припадає на 8 Березня. Для себе вона відзначає іншу круглу дату – 20 років з часу повернення на малу батьківщину після років перебування в Казахстані. Саме цей час позначений мереживом гучних справ на теренах відновлення історичної правди. Жінка спорудила низку пам’ятників борцям визвольного руху, репресованим, загиблим на фронтах Другої світової війни, встановила меморіальні дошки землякам, знаним державним діячам, загиблим у Афганістані тощо. Крім цього з’явилась книжка «На зболених крилах любові», що стала своєрідним підсумком цієї діяльності. Міжнародний благодійний фонд святої Марії назвав Світлану Мефодіївну мадонною десятиріччя за сподвижницьку працю, за діяння в ім’я збереження історичної справедливості.

С.Лелях мешкає в Нетішині, але рідне обійстя майстрині – село Лисиче. Там вона встановила монумент репресованим односельцям, звідти витоки її творчості.

Не випадково, що земляки запросили її на урочисті збори з нагоди Міжнародного жіночого дня.

У місцевій школі було велелюдно. Зійшлись жителі Лисичого, приїхали гості з Славути, Нетішина, інших куточків України.

Директор школи Галина Чабанова поздоровила жінок із святом, відзначивши, що серед лисичан є люди, що удостоєні державних нагород і багато тих, хто заслуговує на глибоку шану не лише місцевої громади. В числі знаних земляків вона назвала С.М.Лелях.

В ході невеличкого концерту був презентований уривок з фільму про Світлану Мефодіївну «Життя для добра». Привітати ювілярку приїхали заступник голови Славутської райдержадміністрації Ванда Коваль, професор Уманського університету Петро Зелінський, заступник голови правління ВАТ УБ ХАЕС Олександр Степанюк, директори нетішинських шкіл Г.Омельчук та В.Мисько, представники місцевої громади, ЗМІ Славути та Нетішина, друзі і близькі. Діти подарували гарні хореографічні та пісенні номери, слова подяки за мистецькі здобутки.

З ювілеєм вас, шановна мадонно!

Віктор Павлов