Альвіна Петрівна Шестак має право сказати, що Славутчина була щирою до неї. Тут пройшло щасливе дитинство, тут торувала шлях фахових вершин і своє 55-ліття зустрічає, як мовиться, при посаді, при дітях і онуках, в оточенні друзів і близьких людей. Напевно так вона собі в дитячих мріях заповіла, що все складеться ладом, по-людськи, бо ж зростала у любові під батьківською опікою, в мирній країні, що ставила перед собою грандіозні плани розвитку.

Село Потереба – мала батьківщина ювілярки. Згодом батьки оселились в Славуті, де вона закінчила десятирічку. Гасло: «Економіка має бути економною» було сприйняте нею мало не буквально. Тому обрала для здобуття вищої  освіти Тернопільський фінансово-економічний інститут. Звичайно, після його закінчення шукала найкращий варіант прикладання знань. Будів­ництво ХАЕС, що тільки-но розгорталось на Славутчині, прийшлось до душі. Вона з числа першої двадцятки працівників майбутнього   велета Поділля – Хмельницької АЕС. У серпні 1977 року зроблено перший запис у трудовій книзі юнки: «прийнята на посаду техніка-архіваріуса Дирекції ХАЕС, що будується». Далі – тільки відзнаки, щаблі фахового зростання.

Інженер, старший інженер-економіст, провідний економіст кошторисно-договірної групи відділу підготовки проведення ремонтів, заступник начальника планово-економічного відділу з договірної роботи, виконуючий обов’язки заступника генерального директора ХАЕС, заступник генерального директора з економіки і фінансів.

Вона пам’ятає коли на місці ХАЕС і міста не було нічого, і знає скільки, коли і яким чином надійшло матеріальних цінностей за ці тридцять три роки.

У листі-представленні на відзначення званням «Заслужений енергетик України» було зазначено по-діловому лаконічно.

«За час роботи у відокремленому підрозділі «Хмельницька атомна електрична станція» Шестак А.П. зарекомендувала себе сумлінним, компетентним і досвідченим спеціалістом. Під її керівництвом організовується робота з підтримки і удосконалення економічної діяльності Хмельницької атомної електричної станції, направленої на підвищення продуктивності праці, ефективності і рентабельності виробництва, зниження собівартості електричної та теплової енергії, забезпечення правильних співвідношень темпів росту продуктивності праці і заробіт­ної плати, досягнення найбільших результатів при найменших витратах, матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, своєчасне представлення звітності про результати економічної діяльності у вищі органи влади.

Альвіна Петрівна організовує проведення комплексного економічного аналізу і оцінки результатів виробничо-господарської діяльності атомної станції, чітко контролює виконання плану з прибутку та інших фінансових показників.

Ініціативна, працьовита, відповідально ставиться до своїх обов’язків. З підлеглими по роботі принципова та вимоглива.

Користується повагою в колективі.

За успіхи в трудовій діяльності нагороджена Грамотою Міністерства палива та енергетики України, Почесною грамотою та Грамотою ДП НАЕК «Енергоатом», відзнакою «За спорудження 2 блока Хмельницької АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом», знаком «Почесний працівник ВП ХАЕС».

За усім цим лаконізмом копітка робота, у тому числі й у вільний від роботи час.

На її плечах обов’язки члена виконкому  Нетішинської міської ради. Понад десять років ця діяльність додає їй ваги громадського діяча, людини небайдужої до чужого болю.

Фінансово-економічна діяльність не зробила її «сухарем». Альвіна Петрівна залюбки зустрічається з колегами по роботі у позаурочний час. Вона постійний відвідувач художніх виставок та музичних вечорів. Вона радіє зростанню своїх дітей і онуків і крокує по землі гарною ходою щасливої людини.

Здоров’я вам і добра, ювілярко!

Віктор Гусаров

Фото  Олександра  Шустерука