«Натхнення класиків в душі рояля» - таку назву мала програма концерту лауреатів обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсів учнів Нетішинської школи мистецтв Анни Анашкіної, Анастасії Ларчікової та Олександра Войтка, які навчаються музичній грамоті у досвідченого викладача Оксани Андріївни Зінов’євої. З кожним роком юні митці демонструють все вищий клас майстерності і віртуозності, сміливо беручи до свого репертуару складні для виконання твори різних авторів. Їм під силу кращі зразки з доробку композиторів різних епох, у кожного з яких були і свій стиль написання музики, і свій улюблений жанр. Троє піаністів під час концерту переконливо довели, що їм зрозумілі для прочитання і відтворення будь-які шедеври, створені за допомогою всього семи нот, але створені так, що здатні зачарувати кожного з нас, даруючи душі чи то натхнення, чи відпочинок, чи просто хороший настрій.
Готуючи сценарій концерту, його автор Інна Доля вибудувала змістовну розповідь про життя і творчість кожного композитора, музику яких виконували того вечора учні. Тим самим ведуча відкрила перед глядачами відомі й незнані сторінки з творчої біографії митців, лаконічно, але разом з тим ґрунтовно характеризуючи основні сходинки зростання маестро, їх творчі пошуки і досягнуті вершини.
Теплі слова звучали про найгеніальнішого представника піанізму Джузеппе Верді, одного із найсвітліших і гармонійних художників Йосипа Гайдна. Що вже казати про Й.С. Баха, котрого своїм учителем вважали композитори класичної пори, епохи романтизму та й представники 20 століття.
Ще юнаком задумав створити 48 етюдів Ференц Ліст, щоправда, написав тільки дванадцять. Свої твори композитор сам і виконував, називаючи рояль «моїм я, йому довіряю всі свої помисли». Високо оцінив, до речі, він геніальну натуру Едварда Гріга , концерт для фортепіано з оркестром ля-мінор якого піднесено виконали Анна Анашкіна разом  з Оксаною Зінов’євою. Загалом протягом вечора Аня шість разів виходила на сцену, у її виконанні окрім вже згаданого концерту, звучали «Парафраз на теми опери «Риголетто» (Д.Верді-Ф.Ліст), прелюдія та фуга №24 Й.С.Баха, соната №9 Людвіга Бетховена, етюд В. Косенка та юнацький етюд Ф. Ліста. Чотири твори з доробку Баха, Гайдна, Ф. Якименка та Т. Ростимашенка виконала Анастасія Ларчікова, двічі дарував насолоду глядачам своєю грою Олександр Войтко.
За усім, чого досягли за роки навчання діти, титанічна праця, як самих учнів, так і їх наставників. А ще велика підтримка і розуміння батьків, які сприяли тому, аби дарований Богом талант міг сповна розкритися, не маючи перепон на шляху до опанування музики та улюбленого музичного інструменту. Слідкуючи за творчим зростанням юних піаністів, можна без жодних вагань сказати, що в душі рояля живе натхнення як класиків, так і нинішніх молодих дарувань, котрі так проникливо і непідробно щиро доносять до слухача високе мистецтво.
Ольга Сокол