Він народився у передостанній квітневий день 1990-го. Звати його Кузнецовський палац культури ім. Лесі Українки РАЕС. І з ким не спілкувався, усі одностайні: «Спасибі долі, що зі складу підрозділів Рівненської атомної у свій час його не вивели». На відміну від Нетішина...
Добре, коли у сусідів свято. А що вже ювілей – то й поготів! А коли сусіди – ще й побратими по атому та багатьох цікавих проектах, то є і що пригадати, і про що помріяти. Нетішинців у Кузнецовську люблять і поважають. Пам’ятають велопробіг з нагоди пуску ХАЕС-2 та РАЕС-4. Працівники культури частенько гостюють один у одного. Спілкуються, змагаються у конкурсному мистецтві.
20 років – юний привабливий вік. Братська Хмельницька АЕС своїм посланцем на ювілей обрала Людмилу Малько, заступника голови профкому ВП «ХАЕС». Хороша нагода привітати ювілярів випала й авторові цих рядків. Нагородивши палац культури Кузнецовська подарунками та теплими щирими словами, решту часу члени нетішинської делегації були звичайними глядачами.
...Ми кажемо: «Кузнецовський палац культури», маючи на увазі Віру Цицату. Яскрава, енергійна, запальна. Її, росіянку за походженням, інакше тут і не називають – лише «звєзда». Бо вона нею і є. Директор-особистість, директор-шоумен, директор-актор... та насамперед – керівник, яка з початку будівництва була зі своїм палацом і залишається з ним досі.
Очолює Віра Павлівна і дитячий мистецький театр «ЕРДЕКА». Мені також назва видалася дивною, як, напевне, і вам. Виявляється, усе загадкове буває доволі прозаїчним. Так і тут. Аби уникнути назви-плагіату під час участі у дебютній нетішинській театральній «Масці», вихованцям Цицатої довелося на ходу змінювати наймення. Тому і виникло оте «ЕРДЕКА», а насправді – рівненський драматичний колектив.
Увазі гостей свій талант і запал подарували не лише підопічні Віри Цицатої, але й творчі колективи Тамари Онищук, Михайла Одарчука та багатьох інших. Фольклор, народний танець. До вподоби присутніх припав також індійський танець, представлений Будинком творчості. Океан оплесків зірвали танцівники-«циганчата». Вальс закружляли для глядачів пари, утворені з працівників РАЕС. Інші чотири молоді працівниці станції продемонстрували танець живота. У жанрі естрадної пародії розсмішила публіку Люся Балаболкіна. Вісімнадцять працівників спецпідрозділу військової частини з охорони РАЕС не лише досхочу потішили публіку стріляниною з автоматів, утворивши димову завісу, але й продемонстрували прийоми рукопашного бою.
Пісенний подарунок привезли до Кузнецовська нетішинські колеги – чудовими голосами присутніх порадував колектив «Зорепад» (керівник – Леся Формазюк).  
Свято вдалося. Було безліч вітань, подарунків. Від імені керівництва РАЕС, профкому атомної, багатьох її цехів, міської влади, обласного управління культури, керівництва «Енергоатому» тощо. Місцевий палац культури і його працівники варті того. Аплодував у той вечір зал і ветеранам палацу культури. А насамкінець -спільне пам’ятне фото.
Богдан Фединчук