Кінець навчального року підбиває підсумки роботи не лише педагогів загальноосвітніх шкіл, але й тих, хто вкладає свій талант і душу у молодь поза обов’язковим курсом освіти. Будинок дитячої творчості, враховуючи досягнення його вихованців, можна сміливо розшифровувати як Безсумнівний добирач талантів. Безумовно достойних тріумфу. Протягом тижня вихован­ці цього позашкільного закладу продемонстрували таку кількість мистецьких номерів, такої професійної висоти, що іншого визначення, як «браво» годі й шукати. Приміром, спів Юрія Романіка під час звітного концерту БДТ у складних за мелодизмом творах звучав по-дорослому повноголосо, насичено, гарно. «Сини мої» у виконанні Хурсенка були колись його візитною карткою. Юрій вже сьогодні готовий підмінити відомого співака, що, на жаль, рано пішов у вічність.

А як бадьоро і соковито співала Оксана Гашева! Проникливою була Анастасія Супрун. Цих «маститих» представників БДТ гарно доповнили вихованці з пісенних гуртків В.Темної.

На суд глядачів була представлена ціла пісенно-хореографічна сценка з українського побуту, тощо.

Якщо вже зайшла  мова про хореографію, то зразковий «Шарм» видав на гора низку знаних і нових танців. Принаймні, танцювальних номерів цього ансамблю вистачило на окремий концерт, який і був продемонстрований при вщерть заповненому залі Палацу культури. «Сіртакі», самба, композиції за мотивами «Юнони і Авось» та «Кабаре»,  і ще десятки номерів відклались у серцях глядачів.

Під час цього виступу ми побачили втілення мрії керівника «Шарму» Лариси Грищук, яка давно мріяла виховувати танцюристів з трирічного віку до випускного класу. Зокрема підготовча група демонструвала перші танцювально-гімнастичні спроби, а старша хореографічна група зачаровувала пластикою, легкістю рухів, емоційністю пересування у просторі.

За словами організаторів цих концертів, фінансова  допомога Хмельницької АЕС відіграє неабияку роль у тому, щоб сценічні костюми танцюристів виглядали відповідно до малюнка і задуму танців. 

Вразила масовість дійства, кіль­кість учасників, адже у БДТ діє 27 гурт­ків, у яких працює понад двадцять педагогів. Весь час не полишала думка, що наявних площ для БДТ, який у підсвідомості асоціюється з «Большим драматическим театром», замало. Чим більше дітей буде зайнято співами і танцями, кроєм та шиттям, тим спокійнішим буде наше майбуття.