Так вже трапилося, що глядачам Палацу культури двічі протягом дня (з невеликою перервою) пощастило зануритися у чудовий світ музики і танцю. Не впевнений, що аналогічної думки дотримуються власне працівники названого закладу, котрим у святковий для них день довелося виконувати свої професійні обов’язки.

Доки культпрацівники та аматори лише збиралися у надвечір’я відзначити своє професійне свято, освітяни в передобідню пору подарували  поціновувачам свого таланту заключний концерт огляду-конкурсу художньої самодіяльності закладів освіти міста. Якщо для більшості присутніх у залі це був привід відпочити душею, нагороджуючи виконавців аплодисментами, то для учасників концерту, їхніх викладачів ще й відповідальна та хвилююча мить. Адже за перипетіями на сцені, репертуаром, майстерністю творчих колективів та окремих виконавців пильно стежило чисельне і поважне обласне журі.

Обирати мистецькій феміді було з чого - сорок один номер винесли на їх суд учасники. Захищали нетішинські «зірки» та «зірочки» честь освіти, представляючи рідні заклади: будинок дитячої творчості, загальноосвітні заклади №2 та №4, навчально-виховний комплекс.

Враження від побаченого у присутніх – якнайкращі. З якими враженнями поверталися до Хмельницького члени журі, я вирішив поцікавитися безпосередньо у працівників відділу освіти міста.

«Підсумки конкурсу, який продовжує крокувати нашою областю, підбиватимуться наприкінці травня у Хмельницькому, – говорить Антоніна Цибульська, методист із виховної роботи методкабінету відділу освіти, – тому, здебільшого, журі намагалося бути стриманим у висловлюваннях. Але, попри те, голова журі Олександр Жолобок та методисти відповідних жанрів відзначили високий рівень підготовки та майстерність виконавців. Не оминули увагою дебютантів, виокремивши Анастасію Лисуху з її «Лєсной пєсєнкой», Дарину Бродську з «Колисковою». На відмінно оцінили й організацію конкурсу. Адже під куполом палацу  переплелися художнє читання, вокальний, сольний та хоровий співи, хореографія, драматургія. Не зосталися непоміченими з боку поважних гостей достатньо високий виконавський рівень хорових колективів зош №2 та НВК і чудові виступи вокальних ансамблів «Шарм», «Вернісаж», «Криниченька» (усі БДТ), «Дзвіночок» (зош №4), «Фантазія» (НВК)».

У цілому ж концерт-конкурс мав усі ознаки патріотично-патетичного шоу. Фольклорно-національний характер дійства відзначила у своєму завершальному виступі й керівник відділу освіти Марія Моцик. Вона подякувала не лише таким виконавцям, зокрема, як Віра Поліщук (БДТ) та Максим Швед (зош №2), а й усім іншим неординарним, талановитим дітям нашого міста.

Тепер справа за обласним журі та оголошенням переможців, на котрих у перший день літа очікуватиме підсумкове обласне свято «Барви дитинства», що традиційно приурочується до Міжнародного дня захисту дітей.