Навчальний рік добігає кінця як в загальноосвітніх, так і в позашкільних навчальних закладах. Він став першим на посаді для  директора Нетішинської художньої школи Інни Володимирівни Степаненко. Ми вирішили поспілкуватися з Інною Володимирівною, дізнатися про успіхи та здобутки працівників та вихованців школи. А похвалитися, як виявилося, є чим.

Протягом останніх кількох місяців творчі особистості школи взяли участь у низці конкурсів та виставок місцевого, обласного і всеукраїнського рівня, здобули перемоги та нагороди.

У жовтні художня школа відсвяткувала свій двадцятирічний ювілей. До цього дня була приурочена виставка викладацьких та учнівських робіт. Свої роботи представили студії дизайну одягу, ниткографії та вишивки, художньої обробки соломки та лозоплетіння, образотворчого мистецтва. На свято запросили всіх, хто працював у школі за роки її існування.

Взимку вихованці художньої школи змагалися у конкурсах ялинкових прикрас, зимових скульптур, «валентинок». А на виставці „Зимовий вернісаж” проявили свої таланти викладачі, де Олена Миколаївна Данилицька здобула перше місце.

Нині Українським фондом культури проводиться конкурс „Нові імена”, завдяки участі у якому талановита молодь зможе заявити про свій талант.

«В середині березня в Хмельницькій школі мистецтв пройшов відбір найкращих робіт на обласному рівні, – розповідає Інна Володимирівна. -  Четверо наших викладачів представили роботи своїх учнів. Ольга Савчук нагороджена дипломом другого ступеня з вишивки і бісероплетіння, Анжеліка Захарчук – дипломом третього ступеня за ткацтво гобеленів, Олександр Холявський зайняв третє місце з лозоплетіння, та Анна-Марія Макарик – третє місце в художньо-графічному відділенні. Роботи ще двох учнів Андрія Лобка та Аліни Тимощук відзначені дипломами учасників. Варто зазначити імена викладачів, що навчили, допомогли, підтримали юних талантів: Алла Вікторівна Блінова, Валерія Дмитрівна Пісемська, Олена Миколаївна Данилицька та Алла Миколаївна Макарик. Також у березні в місті Хмельницькому відбувся конкурс „Таланти багатодітних родин”, де наш Микола Берцов посів перше місце та отримав приз – путівку до «Артеку».

Інформаційний центр Хмельницької АЕС нещодавно провів виставку „Атомна енергетика – наше майбутнє”, де були представлені роботи художньо-графічного відділення. Результати наразі очікуються.

А ще у березні відбулася виставка художніх творів викладачів декоративно-ужиткового напрямку, де дві художниці-викладачки мали персональні виставки. Тетяна Віталіївна Забара представила свої картини-пейзажі, квіти, роботи на склі під назвою „Світ очима жінки”. Юлія Василівна Степанишина презентувала свою „Природу в душі” – портрети, пейзажі, іконопис. Завдяки виставкам підвищився рейтинг та авторитет викладачів в очах учнів.

По закінченню весняних канікул, в зв’язку зі святом Великодня, очікується конкурс пасхальних листівок. На травень до Дня Перемоги запланована виставка, а в червні вихованці готуються до міжнародного конкурсу, присвяченого пам’яті Володимира Висоцького.

Творчий доробок художньої школи, як бачимо, чималий. Такий успіх зумовлений злагодженою методичною роботою викладачів, взаєморозумінням з дітьми, вірно обраним підходом і вмілим керівництвом художньої школи. Користуючись нагодою, Інна Володимирівна дякує всім учителям за їх прекрасну роботу. А ми, зі свого боку, вдячні художній школі за мистецтво, за культуру, що вона несе нашим дітям та виховує у них почуття прекрасного.

Валентина Макогонова, студентка  МЕГУ

ім. Степана Дем’янчука