Так воно вже ведеться – одні святкують, інші забезпечують свято. Служби оперативного реагування 101, 102, 103 і 104 працювали великодніх вихідних у посиленому режимі. На щастя, розслаблений щедрим столом і весняним сонечком Нетішин обійшовся без небезпечних для життя пригод. Зокрема, чергова частина місцевої міліції не зареєструвала жодної крадіжки. Міліціянти відзначають, що не було викликів на сімейні дебоші – чи то гріха бояться, чи то телефону поряд не було.

Молодь з’ясовувала стосунки радикально – за допомогою ножа. У неділю та понеділок «швидку» викликали на місце бійок – до «Алькатрасу» та «Нашого краю». Загалом приймальне відділення СМСЧ-4 зафіксувало 27 випадків травм різного походження. Найпоширеніші – колото-різані та переломи. Здобуті, певна річ, у стані алкогольного сп’яніння. Головний лікар «швидкої» Неля Коханська з жалем зауважила, що не дивлячись на високий рівень технологій, наші люди так і не навчилися найпростішому – святкувати.

СМСЧ-4 цього разу не зареєструвала харчових отруєнь. Медики кажуть, не сезон. Одначе, після вихідних побільшало звернень з приводу загострення хронічних захворювань травного тракту: після строгого посту люди розговлялися надто стрімко.

Найспокійнішими великодні чергування видалися у пожежних. Не горіло, не диміло і не вибухало. Тим не менше, служба 101 попереджає нетішинців бути обережними під час пікніків на лоні природи. Весняні суховії небезпечні швидким поширенням вогню у лісових масивах.

Диспетчерська служба Житлово-комунального об’є-днання, на відміну від еменесників, клопоту мала достатньо. Зокрема, на Незалежності,26 зупинилися ліфти – розрив електрокабеля. Сантехніки прочистили вісім забитих каналізаційних зливів. Переважно з необережності, дев’ятеро нетішинців зіпсували свято собі і сусідам: не закручений кран став причиною затоплення помешкань. На Варшавській,1 тріснула труба опалення. Великої шкоди мешканцям це не принесло. На дворі весна, тож не всі й помітили.

Валентина Макогонова,
 студентка МЕГУ ім. Степана Дем’янчука