У понеділок, котрий уже відбувся, до Нетішина завітало мистецтво.

Висловлю переконання, що візит хмельничан став приємною сподіванкою для працівників місцевого краєзнавчого музею та аналогічною несподіванкою для усіх, хто опинився о третій годині посеред стін закладу. Творчі гості прибули не з порожніми руками, а привезли до нашого міста різножанрове народне мистецтво. Тут і художня вишивка, і художня різьба по дереву, і дива з кераміки, і витинанки, і народна іграшка. Загалом 14 майстрів передали свої предмети-витвори, і тепер аж до середини травня нетішинці мають можливість любуватися ними. А як котрийсь виріб припаде до душі по-особливому, матимуть можливість придбати його. Дехто, як організатор та натхненник виставки Таїсія Стан, супроводжували свої роботи аж до пункту призначення. Насамперед для того, аби для присутніх провести цікаву міні-екскурсію свіжозмонтованою залою. Очікували в музеї на приїзд представників з мистецького облцентру іще в п’ятницю, та транспорт має стару добру звичку виходити з ладу. Завдячуючи Валерієві Походоньку, художникові-дизайнерові музею, за дві з половиною години, усі цінні експонати знайшли собі місця на стінах, столах тощо як рідні. Запросила таланти та відкрила подію невгамовний директор краєзнавчого Оксана Кононюк.

Ідея подорожуючої виставки належить згадуваній Таїсії Сергіївні Стан - заступнику директора обласного науково-методичного центру культури і мистецтва.  Нетішинці прийняли естафету від шепетівчан, які донедавна першими насолоджувалися народною та художньою творчістю хмельничан. Після міста енергетиків пощастить славутчанам та ізяславцям. У відкритті виставки взяли участь ще троє майстрів-проскурівчан – майстер художньої вишивки Ніна Гончарук та майстри з художньої різьби по дереву Іван Нащубський і Руслан Стефюк.  

Добре, що останнім часом в моду входить рідне, українське. Китайського, і не тільки, у нашому побуті й на нас вистачає само собою. Якщо українським мистецтвом зачарований увесь світ, то нам його споглядати і мати у вжитку, як кажуть, сам Бог велів.

Богдан Фединчук