Доходи міського бюджету за перший квартал нинішнього року становлять майже 19 мільйонів гривень. Темп приросту порівняно з відповідним періодом минулого року становить 20 відсотків. Таку інформацію надала начальник фінансового управління Валентина Кравчук, звітуючи перед  депутатами Нетішин-ради минулого тижня. Основне місце у структурі доходів займає податок з фізичних осіб. Питома вага ВП ХАЕС у сплаті зазначеного податку становить майже 77 відсотків.

Вагомим джерелом у бюджеті міста є плата за землю, надходження від якої протягом першим трьох місяців становлять понад 1 млн. 100 тис. гривень і зросли проти відповідного періоду минулого року на 122 тис. гривень. Валентина Кравчук збільшення надходжень пояснює тим, що проведена індексація грошової оцінки землі на коефіцієнт 1,059 та укладені нові угоди на оренду землі.

У січні-березні 2010 року надходження до міського бюджету від плати за торгові патенти становлять 36 тис. гривень. Це на 82 тис. гривень менше, ніж торік. Таке падіння надходжень пояснюється скасуванням патентів у сфері грального бізнесу відповідно до розпорядження Кабміну «Про заходи щодо підвищення рівня безпеки громадян».

Загальна сума недоїмки до бюджету станом на 1 квітня становить майже 854 тис. гривень.

Касові видатки за перший квартал 2010 року із загального фонду становлять 19 млн. 803 тис. гривень, із спеці-ального фонду – 703 тис. гривень. На захищені статті бюджету міста спрямовано майже 19 млн. гривень, що становить 95 відсотків касових видатків. Питома вага заробітної платні працівників бюджетної сфери становлять 54 відсотки. Головний фінансист міста зазначила, що станом на 1 квітня заборгованості із зарплатні не було і вдалося покрити борги за грудень минулого року.

Окрім звіту за вже витрачені цьогоріч кошти, фінансове управління представило на сесії обґрунтування змін до бюджету міста на 2010 рік. Субвенцію із Держбюджету – 21 млн. 66 тис. гривень розподілили на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим, інвалідам, на пільги та житлові субсидії та виплату державної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Свою частку Нетішину дав і обласний бюджет – 1 млн. 879 тис. гривень. Їх витратять на фінансування програм пільгового медобслуговування «чорнобильців», низку компенсаційних витрат інвалідам різних категорій та соці-ально-економічний розвиток міста. Щодо останнього пункту, то на роботи, пов’язані з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням доріг комунальної власності спрямують 1 млн. 150 тис. гривень.

Людмила Михалєвська