Студент одного з навчальних закладів Шепетівки шляхом шахрайських оборудок через мережу Інтернет обдурив більше 10 громадян України

Хлопець вирішив підзаробити, але часу та й особливого бажання на фізичну працю у нього не було, знання комп’ютера обмежувалися рівнем звичайного користувача, натомість парубка природа наді­лила неабиякою кмітливістю. Хлопець, знаючи, що люди все більше часу проводять у всесвітній мережі, й активно користуються її необмеженими послугами, що є і швидко, і зручно, вирішив на цьому заробити, зовсім не турбуючись про наслідки, які його чекатимуть.

Студент розміщував на форумах фото-об’яви про продаж телефонів, з попереднім перерахуванням грошей на рахунок банківської картки. Після надходження коштів хлопець обіцяв надіслати апарат. Як бачимо, розрахунки по-діловому передбачали повну дові­ру між продавцем-покупцем. Але до подібного стилю спілкування звикли лише порядні люди, і таких на гачок потрапило більше десяти. Розуміючи, що напоролися на шахрая,  громадяни звернулись до правоохоронних органів, а для професіоналів вирахувати зловмисника - «справа техніки». Працівники УДСБЕЗ УМВСУ в Хмельницькій області протягом кількох місяців відслідковували діяльність підозрюваної особи та затримали його «на гарячому». Підприємливим молодим чоловіком виявився житель Славутського району, який, навчаючись у Шепетівці, заходив у місцеві інтернет-кафе і звідти спілкувався із потенційними жертвами своїх «мобільних» махінацій.

Працівники міліції вважають, що кількість потерпілих від даного шахрайства може бути і більше 20 осіб. Відпо­від­но до частини 3 статті 190 «Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки», подібні дії караються позбавленням волі на строк до 8 років.

Юлія Гринь