«Чотири роки той, хто воював, війни  не побажає вже нікому»

Поетичні слова, винесені в заголовок, давно вже стали сутністю життя ветеранів Великої Вітчизняної, солдатських вдів, усіх представників покоління, на долю якого випали важкі випробування. Власне, з тих пір, як вцілілі повернулися до рідних домівок, нерідко заставши там згарища і попелища, згорьованих і виснажених тривогами й безхліб’ям жінок і дітей. Тиловикам було нітрохи не легше: постійні облави і обстріли, біженські поневіряння, заміновані поля. Скільки їх ще полягло на рідному клаптику землі уже по війні! Підривалися на неораних ділянках, у лісі, де прагнули чи то в’язку дров назбирати, чи сяку-таку поживу знайти. Отож, вони добре знають ціну кровопролитним боям, ціну життю і смерті, а тому найпершим побажанням завжди звучить: «Миру і здоров’я».

Цього ж зичили ветеранам, солдатським вдовам і всім, хто приніс Вітчизні вистраждану Перемогу, учасники вечора, присвяченого річниці визволення Нетішина від німецьких загарбників, який відбувся минулого тижня в камін­ному залі Палацу культури. Змістовну концертну програму підготували учасники ветеранського хору «Журавка» та його керівник Л.В.Живага. Пісні та поезії звучали проникливо й щиро, повертаючи кожного в минуле, зокрема й у ту Різдвяну ніч, коли село Нетішин піддалося   жахливим знущанням ворога. Поіменно згадали на вечорі всіх, кому тоді не судилося вижити, вижити, щоб уже через два тижні зустрічати  разом з іншими визволителів.

Слова вдячності за ратний подвиг на фронті, в тилу, за самовіддану працю в повоєнний час висловив ветеранам секретар міської ради Олег Вознюк, наголосивши на тому, що нащадки не вправі забути минуле, інакше не буде нам ні поваги, ні шани. Він вручив колишнім фронтовикам грамоти виконавчого комітету міської ради. Квітами привітала винуватців торжества заступник голови профкому ВП ХАЕС Людмила Малько.

Наш кор.