Поборолись за призи «перспективи»

Започаткований 19 років тому футбольний турнір на призи газети «Перспектива» нині є складовою Спартакіади Хмельницької АЕС. Відтак статус змагань підвищився і впливає на загальну картину спортивної боротьби за командну першість.   Свого часу у змаганнях брали участь по двадцять і більше колективів. Турнір вимагав щільного графіка, розтягувався в часі і не завжди був цікавим для глядача. Нині професіоналізм гравців зріс на порядок і підрозділи вимушені кооперуватись, аби виставляти рівних за класом футзалістів. Цьогоріч за призи боролись дев`ять команд. І хоча серед них також в підсумку нараховуємо чотири колективи, яким не вдалось взяти жодного очка, у верхній частині таблиці досить щільні показники. Приміром перше та друге місце за рівної кількості очок – по 12 – визначилось лише у фінальному поєдинку. Команда турбінного цеху мінімально здолала збірну відділів 3:2. Збірну відділів влаштовувала нічия, і футзалісти приклали максимум зусиль, аби добитись бажаного результату. Але після вдалого першого тайму турбіністи грали досить спокійно і надійно. Моменти для взяття воріт у футзалістів збірної відділів виникали. Проте виручав воротар, на­дій­но грав захист, подекуди неве­зіння нівелювало зусилля жовтих (колір футболок збірної відділів).

 По сім очок у команд, що зайняли третє та четверте місце. ЕРПівці піднялись на п`єдестал пошани завдяки кращій різниці забитих і пропущених. Загалом ця збірна могла поборотись і за медалі вищої проби, якби у  передостанній грі поставилась до суперників більш поважно. Принаймні потенціал футзалістів ЕРПу не викликає сумнівів. Отже колективи вишикувались за таким ранжиром: переможець – команда ТЦ, срібний призер  - збірна відділів; бронзовий призер – дружина ЕРПу; далі – ЦТАВ+управління; ЦДПРВ+ЦРБ; ЕЦ+ЗДПО; НТЦ+РЦ; ГТЦ+КГ+в/ч; ТрЦ+ УВТК.

Після фінального свистка відбулось нагородження переможців. Насамперед відзнаку від газети «Перспектива» отримав Юрій Ющук, який двадцять років поспіль грає у футбол, присвячує свій вільний час іншим спортивним заняттям.

 Відзначено кращого воротаря турніру. Ним став представник цеху ТАВ Олександр Дмитришин. Кращим гравцем вкотре названо Віталія Боцу з цеху кондиціювання та вентиляції. Найбільше м’ячів (17, з яких два у фінальній грі) забив турбініст Сергій Захарченко.

Крім цього були відзначені кращі м`ячі турніру, забиті Максимом  Сучком та Віталієм Постніковим (ЕРП та збірна відділів), футболіст, який забив найшвидший гол -  Дмитро Соловйов, і приз глядацьких симпатій дістався Юрію Стасюку (ЕРП).  Не оминули ми і суддівську колегію у складі Юрія Тюпкіна, Станіслава Балаяна, Дмитра Кравчука та Ігоря Лихваря.

 Кубки та медалі відповідного рангу отримали гравці першої трійки.

Треба відзначити, що впродовж 19 років турніром вправно опікуються працівники Спорткомплексу ХАЕС. Практично під час турніру і після його завершення не залишається питань з боку спортсменів, глядачів. За що велика подяка працівникам цього підрозділу, очолюваного Заслуженим працівником фізкультури та спорту С.Балаяном.

Віктор Павлов

 Фото  автора