Школо, колиско моя!

 Таку назву має виставка, яку презентували працівники Нетішинського краєзнавчого музею у виставковій залі закладу. Кожен, хто її відвідає, на якийсь час побуває у дитинстві, адже саме та пора нерозривно пов’язана з підручниками, олівцями, портфелями, піонерським галстуком, щоденниками та іншою шкільною атрибутикою. Ностальгію у жінок викликає шкільна форма з білосніжним фартухом та кружевним комірцем. Про парту мова окрема, адже вона зберігає ауру тих дій, яким віддано десять років життя.

Цікаво заглянути у старий Буквар, який проголошував, що «ми – не раби, раби не ми». Змінились не лише підручники з гуманітарних предметів, але й  фундаментальних дисциплін: фізики, астрономії тощо.

Зібрали воєдино і своєрідно оформили виставку праці­вники музею В. Походонько та Т.Вихованець. Допомогу колегам надав Острозький музей книги, від імені якого під час презентації виступила його директор С. Позіховська. Звичайно, завітали на цей захід і школярі. Це були учні зош №2 на чолі з директором школи Василем Микола­йовичем Миськом та педагогом закладу Л.Д. Котик. Звичайно, вони тримали слово, адже багато років не розлучаються з шкільним життям. Виступили під час презентації також педагоги за освітою, а нині редактори «Нетішинського вісника» та «Перспективи» О.Мороз і В.Гусаров, директор ЦБС м.Нетішина М.Омельчук.

Директор музею О.Кононюк щиро подякувала усім, хто відгукнувся на пропозицію передати у музей свої фотографії, щоденники, табелі успішності, інші шкільні атрибути і створив це маленьке свято для дорослих людей і дітей, яким передається пам’ять про минуле.

Віктор Павлов