Без перемоги. Але з призом

Для участі у обласних змаганнях зі спортивної риболовлі на «мормишку» з льоду серед журналістів Рівненщини потрібно було представити команду газети «Перспектива» мінімально у складі двох чоловік. Серед колег нашого періодичного видання до рибалок-аматорів належу тільки я. Почали, як це сьогодні прийнято казати, шукати «легіонера». Вибір випав на Олександра Стефановича – провідного інженера цеху налагодження та випробування устаткування. Він давній прихильник газети електростанції і виховав доньку Дар’ю, яка навчається на факультеті «журналістика та редагування» Волинського державного університету ім. Лесі Українки. А ще Олександр давній прихильник різних видів риболовлі і є членом клубу «Рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Організатором спортивної риболовлі виступила Рівненська обласна організація Національної спілки журналістів України. Її голова Дмитро Тарасюк та секретар Микола Фоменко вирішили змагання провести на великому ставку біля села Верхів Острозького району.

Все розпочалось із церемонії жеребкування, за результатами якого представники однієї команди будуть змагатись у різних зонах. Ми себе зареєстрували як «Перспектива» ХАЕС».

Автору цих рядків було приємно першому у зоні «А» порадіти впійманому окунцеві. Але не все так виявилося просто. Довелося обійти не одну ополонку, щоб стати володарем другої рибини.

У Олександра Стефановича результати виявились кращими – чотири окуні.

Після годинної перерви відбувся обмін зонами. Знову довелось «чаклувати» над різними ополонками, щоб на гачку затріпотів окунець. У ході змагань ще раз переконались, що риболовля на «мормишку» для кожної риби має свої особливості. Принаймні техніка лову пліток суттєво відрізняється від «полювання» на окунів. У цьому довелось пересвідчитись безпосередньо під час змагань. Як мовиться, досвід приходить у процесі так званих експериментів. Три плітки все ж таки опинились у мішечку.

Всі намагання Олександра Стефановича натрапити на «рибне місце» не дали бажаного результату.

Під час церемонії фіксування уловів, якою керував головний суддя змагань, суддя першої категорії Михайло Сміян, виявилось, що наша команда вийшла на загальний результат – 175 грамів. Це дало можливість посісти почесне шосте командне місце. Останнім було дев`яте.

У індивідуальному заліку автору цих рядків дісталось одинадцяте місце, а моєму колезі – тринадцяте.

Важко передати радість, коли ми дізнались, що за тринадцяте місце передбачений спеці­альний приз від спонсорів, адже його володарем став  Олександр Стефанович.

Найкращий командний результат - 413 грамів - було зафіксовано у авторів телепрограми «Чоловічі розваги» телерадіокомпанії «Рівне-1» О.Поліщука та В.Демчука. Саме їм дістався головний приз. Всі переможці у командному та індиві­дуальному заліках одержали рибальські обладунки, які представили спонсори – Рівненська обласна організація Українського товариства охорони природи, Управління державних рибних запасів в Рівненській області, рівненських магазинів «Рибалка», «Поплавок», «Риболовні снасті у Феді».

Про  організацію спортивної риболовлі подбав власник ставу в селі Верхів підприємець Анатолій Климишин.

А яка риболовля без смачної рибної юшки? У її приготуванні свою майстерність продемонстрував секретар змагань, минулорічний чемпі­он світу з спортивної ловлі на «мормишку», кореспондент газети «Україна молода» в Рів­ненській області Богдан Дем’янчук.

Село Верхів славиться на всю округу своїми неповторними краєвидами. Це місце для чудового відпочинку. Рибалки в цьому вже не раз переконались. Тепер до їх когорти «записались» і журналісти.

Олександр Шустерук