Кожен вид риболовлі має свої особливості. Можна сидіти на березі водойми із вудочкою і годинами чекати, коли поплавок зреагує на клювання. А ось вудіння хижої риби вимагає певних фізичних зусиль, бо треба постійно рухатись береговою лінією і робити спінін­гом часті закидання блешні. Такий своєрідний спорт до вподоби багатьом рибалкам-аматорам, які працюють на ХАЕС. Минулої суботи вони вийшли на водосховище в районі річки Гнилий Ріг, щоб позмагатись у вправності «полювання» на хижака.

З самого ранку можна було зрозуміти, що погода буде більш-менш комфортною для проведення спортивної риболовлі. Коли пройшла перша година напружених пошуків риби, бувалі рибалки зробили висновок про її пасивність. Окуні, судаки просто ігнорували найсучасніші «твістери», «порпери» двох десятків учасників змагань. Але це не засмучувало справжніх ентузіастів активного відпочинку. Дехто з них все ж таки зумів «перехитрити» рибу.

Поталанило порадіти улову Володимиру Цибульському, Юрію Коржуну, Юрію Бєлокобильському, Євгенію Петровському. Але їх окуні були не великими. Як кажуть, забезпечити собі перемогу може лише чудо. Його, правда, не сталось, бо постійний учасник змагань під егідою «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Кадим Каржау впімав окуня вагою 350 грамів, згодом у руках Олександра Стефановича затріпотів двохсотдев`яностограмовий судак. Вони й зайняли найвищі сходинки «рибальського п’єдесталу». До трійки лідерів приєднався В’ячеслав Полейчук із двома окунцями загальною вагою 110 грамів.

Голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук переможцям вручив призи. Для нагородження були також представлені рибальські обладунки, які надав власник крамниці «Мисливські та рибальські знаряддя».

Після урочистої церемонії ніхто з рибалок берег водосховища не покинув, бо було вирішено прибрати територію, яка закріплена за рибалками-аматорами електростанції. На таку екологічну місію налаштував своїх колег начальник відділу соціального розвитку ХАЕС Сергій Ільющенков.

Рибалки постаралися, як мовиться, на славу: було зібрано більше трьох десятків мішків зі сміттям.

- Ми не вперше прибираємо територію, на якій згідно із дозволом обласної рибної інспекції мають право рибалити члени «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», - розповідає Сергій Онищук, - місце для риболовлі повинно бути не тільки комфортним, а й екологічно чистим. Участю у акції ми подаємо гарний приклад для інших рибалок. Інколи прикро, що не всі усвідомлюють значення чистоти довкі­лля. Варто замислитись і перестати бути «дикунами».

Проведення акції прибирання берегової лінії підтримав і схвально оцінив старший Державний інспектор рибоохорони Павло Фльонс.

Олександр Шустерук