ПРОРИВ НЕТІШИНСЬКОГО РОКУ

Приємна звістка нещодавно наді­йшла з Києва, де в найбільшому концертному клубі «Бінго» відбувався міжнародний рок-фестиваль «Слов’янський рок-6». Тут нетішинський рок-гурт «Premier Atom Band» визнано кращою інструментальною групою, а її учасника Андрія Погноєвського – кращим гітаристом фестивалю. Це стало нагодою для зустрічі із організатором і керівником рок-гурту Віктором Погноєвським.

- Ви, напевно, і не сподівались на такий успіх? – запитав автор цих рядків.

- Якщо відверто, ми на таке не розраховували. Про наше захоплення рок-музикою відомо баг­а­тьом друзям у Нетішині та інших містах у регіоні. Одного разу знайомі розмістили в Інтернеті відеозапис із нашими виступами. На них звернули увагу організатори рок-фестивалю «Слов`янський рок» і запропонували взяти участь. Перед цим були проведені аудіозаписи у студії «100% Рекордс».

- Яке враження справив фестиваль?

- Важко описати кількома словами. Атмосфера відповідала статусу цього грандіозного рокового форуму. До нашої столиці були запрошені рок-гурти із Моршина, Вінниці, Харкова, Сум, Сімферополя, кілька було із Києва, серед іноземних гостей – представники Молдови, Білорусії, Росії.  Ми виступили другими із трьома власними композиціями. Відзначу, що для тамтешньої публіки наші виступи сподобались, ми відчували хорошу підтримку. Хвилювались, коли підійшов час оголошення переможців. До призових місць все ж таки пробитись не вдалось. Як мовиться, конкуренція є конкуренція. Але, коли ми дізнались, що нас визнано кращою інструментальною групою, радості не було меж. А тут ще й Андрія оголосили кращим гітаристом. Тоді й зрозуміли, що чогось ми варті.

- Як може допомогти таке визнання у розвитку вашого рок-гурту?

- Це дає нам право на наступному рок-фестивалі бути гостями і представити свої нові композиції. Скажу відверто, багато самодіяльних «рокерів» про це тільки й мріють.

- Розкажіть про свій рок-гурт.

- Ідея створити в Нетішині рок-команду народилась ще на початку вісімдесятих років. Вона існувала з різними учасниками. У 2009 році я і мій син Андрій познайомились із Кирилом Постніковим. Перші репетиції показали, що ми троє є однодумцями. У нашого рок-гурту почалось, як мовиться, друге дихання. У своєму репертуарі ми маємо більше десятка власних композицій, в основному використовуємо три музичних інструменти. Андрій відмінно володіє соло-гітарою, я граю на бас-гітарі, а у Кирила стають послушними ударні інструменти.

-У назві вашого гурту є слово «Атом».

- А як же без нього? Ми живемо у місті-супутнику ХАЕС, тож повинні пропагувати підприємство, від якого все розпочалося в цій місцевості. Взагалі, вважаю, що кожен житель нашого красивого і неповторного міста повинний все робити для того, щоб про Нетішин знало якомога більше людей.

Олександр Шустерук