Канiкули, як старт до нового навчального року

Завершився ще один навчальний рік для вчителів молодших класів ЗОШ №4, у тому числі і для Тетяни Володимирівни Бульбах та Світлани Вікторівни Квітки. Вони належать до так званих педагогів-розвивальників і знаходяться в числі першопрохідців, адже цей напрямок вчительської праці «культивується» лише в цій школі і має не надто довгу історію.

Світлана Вікторівна Квіт­ка народилась в селі Волиця Славутського району. Закінчила Губелецьку  школу, далі - Хмельницьке педагогічне училище, а згодом і Чернівецький держуніверситет ім.Федьковича. Трудову діяльність розпочала 1988 року вчителькою початкових класів у Голов­лівській  середній школі. У 1991 році переведена в Нетішинську СШ №1. З дня відкриття четвертої школи в Нетішині вона тут.

Спеціаліст вищої категорії. Кожен урок вона наповнює новинками, поєднанням різних форм викладу предмету. Відтак дітям цікаво засвоювати матеріал, співпереживати з наставником. Вихованці віддячують високими показниками в навчанні і дисципліні.

Світлана Вікторівна бе­ре активну участь у виставці педагогічних ідей, має влас­ні методичні посібники. Вона керує творчою групою розвивального навчання і сама активно опановує нові форми навчання. 1995 року вона прослухала курси у Центрі психології і мето­дики розвивального нав­чання в Харкові, крім цього набула певного досвіду безпосередньо впроваджуючи  принципи цієї методики в життя.

Не відстає від колеги і Тетяна Володимирівна Бульбах. У неї також за плечима школа, Мещівське  педагогічне училище та   Калузький (Росія) державний університет ім. К.Ціолковського. Так само прийшла вона в колектив четвертої школи на початку її становлення.

Нині спеціаліст вищої категорії. Виявляє зразки творчості, ініціативи, досконало володіє ефективними методами та формами організації навчально-виховного процесу, забезпечує необхідну резуль        тативність і якість своєї роботи.

Тетяна Володимирівна вміло використовує навчальні матеріали  для забезпечення наступності знань,  гарно орієнтується у психологічних особливостях учнів. Вона автор методичок: «Навчально- виховна робота в початковій школі за системою розвивального навчання», та «Творчі  хвилинки каліграфії та усного рахунку у початкових           класах» підготувала призерів міжнародного математичного конкурсу  «Кенгуру» та Всеукраїнського конкурсу «Колосок», призерів місь­ких олімпіад з базових дисциплін.

В пригоді Тетяні Володимирівні і курси з питань використання комп’ютерної техніки, на яких вона засвоїла чимало нового.  Брала участь у конференції «Наступність: дитячий садок - початкова школа» у Хмельницькому і принесла залікові бали для нашого міста.

Звичайно, не лише навчальними справами живуть педагоги. Обидві є активними у позакласній роботі школи, художньо-розвивальній діяльності тощо.

 Канікули лише старт до нового навчального і перерва, аби оглянутись назад, зробити коректування пла­нів на майбутнє.

Петро Шелепало, відмінник освіти України