Депутати погодили будівництво ХАЕС-3 та ХАЕС-4

На одинадцятій сесії Нетішинської міської ради було прийняте рішення про затвердження пропозицій, викладених у зверненні учасників громадських слухань з питань спорудження  енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС та погодження буді­вництва енергоблоків за умови врахування та включення їх Верховною Радою при прийнятті «Закону України про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС».

Учасники громадських слухань вважають, що, дозволяючи на своїй території розміщення ядерних установок, мають право на певні преференції. Зокрема, тариф на електроенергію, тепло- і водопостачання та водовідведення для всіх користувачів має бути не вищим за 50 відсотків від діючого тарифу. Кошти на будівництво об’єктів соціального розвитку зони спостереження повинні становити 10 відсотків від вартості будівництва, причому для самого Нетішина – не менше 27 відсотків від їх суми.

На думку депутатів, замовник будівництва забезпечить до 2012 року введення в експлуатацію чотирьох додаткових свердловин артезіанського водозабору і до 2013 року – додаткової трубопровідної мережі напірного колектора господарчо-побутової каналізації від міста до очисних споруд. Крім того, до 2015 року має завершитися диспетчеризація інженерного обладнання об’єктів житлово-цивільного та комунального призначення, побудована додаткова з’єднувальна теплова магістраль від АЕС до міста та лінія електропередач, розширені очисні споруди та добудований житловий будинок №508.

Не випустили обранці з виду приміщення, яке колись планувалося як дитсадок №10, а тепер використовується атомною станцією для своїх потреб. Депкорпус переконаний, що після введення в експлуатацію ще двох енергоблоків він має використовуватися за цільовим призначенням.

І чи не найголовніше: скасування для Нетішина вилучення коштів з бюджету міста у Дердбюджет шляхом внесення змін у чинне законодавство. Цьогоріч таке вилучення становить 18 мільйонів гривень. Чекати рішення Верховної Ради з цього приводу довго, тож на сесії депутати прийняли ще одне звернення: до Комітату Верховної Ради з питань бюджету, Кабміну та Міністерства фінансів про внесення змін до діючого законодавства (формули розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів) та зменшити коефіцієнт вирівнювання з 0,9 до 0,6 за прикладом міст Южноукраїнська, Славутича та Сімферополя.

 Цього дня рада затвердила перелік об’єктів, які будуть профінансовані поточного року за рахунок державних субвенцій на соціально-економічні компенсації ризику населенню, що проживає на території зони спостереження. У списку – майже 50 пунктів. Серед міських проблем, які потребують негайного втручання, виокремлені поточні ремонти житлових будинків, освітніх й культурних закладів, капітальні ремонти ліфтів та покрівель, пожежних систем та будівель деяких комунальних об’єктів, будівництво Будинку школяра.

Чи не найболючіша тема сьогодення – фінансово-економічне становище ЖКО. Вкотре не затверджений звіт очільника підприємства Володимира Нікітчука за 2010 рік. Не бачать депутати й однозначного плану виведення ЖКО з кризи. На думку міського голови Ольги Омельчук, одним із шляхів є підняття тарифу на послуги для населення. Тариф у 2,11 грн (середній для міста) не переглядався з 2008 року, а витрати ЖКО на обслуговування значно виросли. Відтак, зазначила Ольга Омельчук, тариф повинен зрости щонайменше на 60 відсотків. Однак, не виключає вона, таке рішення міської влади стане для нетішинців фінансовим шоком. Тому, навіть якщо плата за обслуговування й зросте, то не більше як на 20 відсотків, запевняє міський голова. Наразі розглядається питання про виключення із сфери ЖКО деяких видів послуг: вивезення сміття, обслуговування внутрішньо-будинкових мереж тощо. Депутати вважають, що ці послуги повинні надавати спеціалізовані фірми й оплачуватися споживачами окремо.

Людмила Михалєвська