Комплект медалей з чемпIонату Європи

Перший день чемпіонату Європи з фехтування закінчився для України двома медалями в жіночій шаблі. Золото і звання чемпіонки Європи завоювала Ольга Харлан з Миколаєва, а бронзу – Галина Пундик з Нетішина

Галина Пундик у Шеф­філді програла лише одну сутичку – у півфіналі наша землячка поступилася польці Олександрі Сохе (11:15). А тому змогла повторити свій успіх 2009 року, коли  Галина теж стала бронзо­вою призеркою чем­піонату Європи.

Ще одна представниця Хмельниччини в фехту­ванні на шаблях – Ольга Жовнір завершила  боротьбу на стадії 1/16 фіналу, поступившись азербайджанській спортсменці Аїді Алазгаровій 13:15.

Через день прославлений квартет у складі Ольги Харлан, Олени Хомрової, Галини Пундик та  Ольги Жовнір знову з’явився на п’єдесталі пошани в якості срібних призерів чемпіонату Європи. Наша четвірка поступилась у фіналі з рахунком 43:45 збірній Італії. Збірна Росії, яка була суперницею наших дівчат на чемпі­онатах 2009 та 2010 років, цього разу задовільнилась бронзою, поступившись італій­кам у півфіналі з рахуном 32:45.

На шляху до європейського срібла наші шаблістки перемогли збірну Німеччини з рахунком 45:33, а у півфіналі подолали француженок 45:36.

Курс – на Олiмпiаду

Близько тридцяти спортсменів Хмельниччини боряться за можливість взяти участь у ХХХ літніх                    Олімпійських іграх, що відбудуться в Лондоні. Серед них вихованці Нетішина, представники фехтувальної школи Штурбабіних. Зокрема це Євген Акулов (1990 р.н.), майстер спорту міжнародного класу; Дмитро Бойко (1986 р.н.), заслужений майстер спорту; Олег Штурбабін (1984 р.н.), заслужений майстер спорту; Олександр Торчук (1986 р.н.,) майстер спорту міжнародного класу; Ольга Жовнір (1989 р.н.), заслужений майстер спорту; Галина Пундик (1987 р.н.), заслужений майстер спорту; Ірина Кравчук (1989 р.н.), майстер спорту міжнародного класу; Аліна Комащук (1993 р.н.), майстер спорту міжнародного класу; Олена Кравацька (1992 р.н.), майстер спорту.

- Більшість спортсменів, які увійшли до списку кандидатів, мають високі звання заслужених майстрів спорту або май­стрів спорту міжнародного класу. Поки що невідомо, скільки з них поїде на Олімпіаду, - каже спеці­аліст обласного відділу з питань фізкультури і спорту Ігор Яворський. Кандидати нині представляють Хмельниччину на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Правда, наші земляки виступають за інші регіони. Половина хмельницьких кандидатів проживає в інших містах: Одесі, Львові, Харкові, Києві. Протягом цього і наступного років хмельницькі спортсмени будуть підвищувати свій рейтинг, боротися за призові місця на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

Якщо брати до уваги олімпіаду в Пекіні 2008 року, то шанси в хмельничан є. Три роки тому в Китай відправилась найбільша кількість спортсменів від України (254) за часів її незалежності. Серед них було вісім наших земляків: Галина Пундик, Ольга Жовнір, Ірина Мерлені, Андрій Стаднік, Оксана Кащишина, Тетяна Філонюк, Василь Матвійчук та Віта Паламар. І ми мали олім­пійських чемпіонок!