Завзяті ентузіасти педагогічної ниви працюють у зош №4. Кафедра вчителів  зарубіжної літератури та російської мови – це сплав великого досвіду та молодості. Про Людмилу Антонівну Шелепало, Наталію­ Григорівну Стефанович, Людмилу Миколаївну Нагорну, Нелю Василівну Кухарчук  та Любов Олександрівну Танцюру розповідати можна цифрами, віршами, словами вдячності від вихованців тощо. Якщо об’єднати їх загальний педагогічний стаж, то він налічуватиме понад 100 років плідної виховної роботи з дітьми. Понад чверть століття в освіті Людмила Антонівна Шелепало, яка прийшла в четверту школу з першим дзвоником її заснування.  Наш край для неї рідний, адже     ди­тя­чі роки провела в Старому  Кривині, де закінчила місцеву десятирічку. Потім навчалась у Кам’я­нець-Подільському державному педагогічному інституті на факультеті російської мови та літератури.  Брала участь у наукових студентських конференціях, займалась громадською роботою, була учасником студентського буді­вельного загону «Юність–79» тощо. Мала потяг до іноземних мов, тому на республіканських курсах в Києві 1982 року отримала ще один диплом з правом викладання німецької мови.

Працювала в Горицькій середній школі, що на Славутчині. Далі «своя» старокривинська школа, а з 1985 року в Неті­шині, де в середній школі №2 була вчителькою молодших, а згодом і старших класів. Останні 15 років вона в зош №4. На перше місце ставить роботу, якій віддається сповна і з усією душею. Вона ефективно володіє методами організації виховного процесу,забезпечує високу якість своєї праці. Її учні серед переможців міських олімпіад з російської мови. На основі учнівських робіт вона видала «Літературний альманах», взяла участь у міській виставці педагогічних ідей та знахідок. Під час чергової атестації 2009 року Л.Шелепало підтвердила ступінь спеціаліста вищої категорії, отримала звання «старший вчитель», має відзнаку «Відмінник освіти України».

 На кілька років менше педстажу у Наталії Григорівни Стефанович, але завзяття і енергії їй також не позичати. Вона один з кращих завучів з виховної роботи не лише в Нетішині, але й області, адже була призером обласного етапу конкурсу­ «Заступник з виховної роботи -2006». В педагогічній діяльно­сті значну увагу приділяє позаурочній виховній роботі, залюбки впроваджує розвивальне нав­чання під час вивчення свого предмету тощо. За наслідками атестації 2008 року підтвердила звання спе­ціа­ліста вищої категорії і отримала  звання  «старший вчитель».

Такої ж вдачі її колега по кафед­рі Людмила Миколаївна Нагорна. Вона багато уваги приділяє індивідуальній роботі з учнями, застосовує елементи технології корпоративного навчання та створення ситуації успіху. Брала участь у міській виставці педагогічних ідей та знахідок, є керівником метод­об’єднання вчителів російської мови та зарубіжної літератури. Звичайно, має звання спеціаліста вищої категорії, відзначена грамотою обласного управління освіти.

 Поруч з ветеранами педагогічної роботи працюють молодші, але теж послідовні у своїх прагненнях бути кращими, викладачі кафедри Неля Василівна Кухарчук та Любов Олександрівна Танцюра. Обидві прийшли в колектив 1995 року після закінчення Рівненського педагогічного інституту ім. Мануїльського.  Обидві виявляють ґрунтовну професійну кмітливість, добре володіють формами організації навчально-виховного процесу, досягли успіхів у розв’язанні педагогічних завдань. Вони дбають про роз­виток естетичних здібностей школярів, постійно працюють над підвищенням фахового рівня, запроваджують елементи новітніх технологій  у навчально-виховному процесі. Неля Василівна була атестована на спеціаліста першої категорії, отримала грамоту обласного управ­ління освіти, Любов Олександрівна має звання спеціаліста другої категорії. Вона ще з власних шкільних років в числі активістів: була головою ради дружини та комсоргом класу Острозької середньої школи №3. А в Нетішині брала участь у міському конкурсі «Класний керівник року», є учасником вокальної групи вчителів школи. Знання вчителя російської мови та літератури і практичного психолога, отримані в інституті,  допомагають Л.О.Танцюрі знаходити контакти з класними керівниками і батьками в питаннях виховання учнів.

 Петро Шелепало,    відмінник освіти України