Атомники грали у футбол з київським «Динамо»

Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» та паливна компанія Росатому «Твел» подарували кузнецовцям урочисте і захоплююче свято. IV міжнародний­ турнір з міні-футболу став яскравим і видовищним дійством, продовженням якого був чудовий концерт зірок української та росій­ської естрад.

Можна з впевненістю сказати, що змагання з міні-футболу – це вже доб­ра традиція, яка сприяє зміцненню друж­ніх і партнерських відносин між двома компаніями. І тим більше приємно, що ця спортивна подія вже втретє відбувається у Кузнецовську, на стадіоні Рівненської АЕС.

...Під звуки спортивного маршу російські й українські команди виходять на футбольне поле. Розпочинається церемонія урочистого відкриття міжнародного турніру з міні-футболу. Всіх присутніх із видовищним святом щиро вітає генеральний представник паливної компанії Росатому «ТВЕЛ» в Україні та Словаччині О.Г.Іванов й зачитує поздоровлення від президента ВАТ «ТВЕЛ» Юрія Олєніна. «Нинішній турнір – це багаторічна, добра традиція і вияв дружби між Україною та Росією, паливною компанією «ТВЕЛ» і ДП НАЕК «Енергоатом», які пов’язує не тільки успішне ділове партнерство, а й співпраця у соці­альній сфері, у сфері освіти, культури, спорту, дитячої творчості».

 Олександр Іванов щиро подякував за прекрасну організацію турніру, побажав учасникам чесних, цікавих поєдинків і висловив переконання, що зв’язки між обома компаніями плідно розвиватимуться і виходитимуть на новий рівень, від чого буде лише взаємна користь.

Така впевненість звучала й у вітанні заступника виконавчого директора з кадрів, праці та соці­альних питань ДП НАЕК «Енергоатом» Владислава Янішевського.

– Нинішній турнір – це свято спорту, дружби й здоров’я, – сказав генеральний директор ВП РАЕС Павло Павлишин. – І спортивні досягнення атомників – показник їх трудових успіхів».  Генеральний директор щиро побажав учасникам змагань удачі, успіхів, яскравої гри та хорошого азарту.­

Слова вітань учасникам турніру, вболівальникам адресували і віце-президент УкрЯТ Володимир Коровкін, голова профкому НАЕК «Енергоатом» Олексій Лич.

Настає хвилююча мить. Капітани команд піднімають прапор змагань, урочисто звучать гімни Росії та України, почесним гостям дівчата в яскравих українських костюмах вручають хліб-сіль. Ольга Кравець, виконавчий директор із загальних питань ДП НАЕК «Енергоатом», якій було надано почесне право першого удару, вправно б’є по м’ячу – і дає «зелене світло»  IV міжнародному турніру з міні-футболу на Кубок паливної компанії Росатому «ТВЕЛ» і національної енергогенеруючої компанії «Енергоатом».

Розпочали боротьбу команда господарів «Ізотоп» Рівненської АЕС та спортсмени ВАТ «Чепецький механічний завод». Слід відзначити, що кузнецовці з перших хвилин футбольних баталій продемонстрували непохитну волю до перемоги. Вже на 4-й хвилині зустрічі дебютний м’яч у ворота суперників забив Сергій Жданюк.

І така напруга, спортивний азарт не полишали учасників турніру впродовж усіх змагань.

Родзинкою свята став товариський матч між командами ветеранів київського «Динамо» і кузнецовського «Ізотопу». На полі вболівальники побачили таких відомих зірок вітчизняного футболу як Володимир Безсонов, Владислав Ващук, Віктор Хлус, Олег Саленко, Олександр Радченко, Віктор Леоненко, Юрій Дмитрулін та інших. До речі, динамівці прибули у місто атомників не тільки з метою популяризації цього чудового і доступного всім виду спорту, пропаганди здорового способу життя, а й привезли подарунки для дітей-інвалідів Рівненського обласного центру соці­альної реабілітації – домашній кінотеатр, м’ячі, журнали.

Виступаючи на цій зустрічі, Олексій Лич, голова профкому ДП НАЕК «Енергоатом», зазначив, що атомники завжди готові прийти і приходять на допомогу тим, хто потребує цього. Він пообіцяв для потреб обласного центру соціальної реабілітації подарувати сучасний комп’ютер.

Діти, з свого боку, продемонстрували почесним гостям свої вміння, творчість і подарували щиру вдячність маленьких сердець.

Потім було продовження свята футболу. Продемонструвавши красиву гру, ветерани завершили матч з рахунком 5:5.

А перемогу у IV міжнародному турнірі з міні-футболу втретє виборола команда Рівненської АЕС (капітан Олександр Колос). Друге місце здобули футболісти Южно-Української АЕС. Третю сходинку посіла команда Східного гірничо-збагачувального комбінату із Жовтих Вод.

Кращим нападаючим було визнано Євгенія Коротіна (м.Електросталь), найкращим голкіпером – Юрія Крисюка (РАЕС), кращим гравцем турніру названо Дмитра Бошка (СГЗК), кращим захисником – Дениса Бушматіна (Чепецький механіч­ний завод (м.Глазов), найтехнічнішим гравцем визнано Євгенія Курбатова (ЮАЕС), а най­кращим розігруючим – Олександра Чаусова (ЗАЕС). У номінації «За волю до перемоги» найкращим визнано Павла Чупіна, футболіста ЧМЗ, м.Глазов. Приз глядацьких симпатій дістався Михайлу­ Кащуку (м.Електросталь).

Нагородження команд-переможців здійснили генеральний директор ВП «Рівненська АЕС» Павло Павлишин, міський голова Кузнецовська Сергій Анощенко, генеральний представник паливної компанії Росатому «ТВЕЛ» в Україні та Словаччині Олександр Іванов,  заступник виконавчого директора з кадрів, праці та соціальних питань ДП НАЕК «Енергоатом» Владислав Янішевський, заступник генерального директора з кадрів ВП ЮУАЕС Володимир Авраменко, заступник ГД з кадрів та соціального розвитку ВП ХАЕС Віктор Демидюк та футболісти-ветерани київського «Динамо» Володимир Безсонов, Олег Саленко, Віктор Хлус. Профком ДП НАЕК «Енергоатом» на розвиток футболу виділив станції, команда якої здобула перемогу – Рівненській АЕС, 50 тисяч гривень.

– Це було прекрасне спортивне свято для всіх нас, можливість помірятися силами з українськими футболістами у чесній боротьбі, – каже Денис Бушмакін, футболіст команди Чепецького механічного заводу (м.Глазов), окрім того, від перебування на українській землі ми отримали яскраві та незабутні враження. Щира вдячність за гостинність і прекрасну організацію турніру.

Це було незабутнє свято спорту і прекрасного футболу. Всі його учасники висловили думку, що такі зв’язки мають розвиватися, виходити на новий рівень, а подібні заходи ще неодноразово радуватимуть жителів міст-супутників АЕС.

Завершився цей видовищний захід у Кузнецовську виступом зірок української і російської естрад та чудовим феєрверком.

У рамках IV міжнародного турніру відбулась прес-конференція для місцевих та регіональних ЗМІ. Участь у ній взяли генеральний представник паливної компанії Росатому «ТВЕЛ» в Україні і Словаччині Олександр Іванов, заступник виконав­чого директора з кадрів, праці та соціальних питань ДП НАЕК «Енерго­атом» Владислав Янішевський, генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин, начальник УІтаЗГ Петро Кратік.

Лідія Шмирко