Босими ногами по росі

Усі ми родом із дитинства, коли враження від почутого чи побаченого міцно закарбовуються у свідомості і супроводжують нас все життя. А потім їх буде багато-багато. Кажуть, що багатство людини оцінюється не матеріальними статками, а кількістю друзів, знайомих, з якими людина почувала себе комфортно.

Жителька Острога Галина Шостюк умовно відносить себе до когорти не тільки успішних, а й щасливих особистостей, бо ж на своєму шляху постійно зустрічає цікавих людей, з якими можна підтримувати тривалі дружні стосунки. У цьому вона переконала, випустивши за сприянням вінницького видавництва  «Твори» книгу зарисовок «Босими ногами по росі».

Видання розпочинається із оповідей Галини Михайлівни про свою родину, яка з давніх-давен пустила свої корені на Острожчині. «Я народилася у великій селянській родині, - пише авторка,- де турбота й підтримка одне одного проявлялися постійно й повсякчас. Мої батьки опікувалися двома синами й дочкою все життя, доки не пішли в інший світ». А потім увазі читачів представлено опис зустрічей із цікавими людьми. Вони різні за фахом – учителі, лікарі, наукові співробітники, аграрії. Галина Шостюк про них розповідає щиро, з великою повагою, акцентуючи увагу на тому, що кожна людина є у цьому світі є неповторною. Таке переконання народилося не спонтанно. Галина Михайлівна за фахом педагог, має багаторічний досвід управлінської роботи у владних структурах. Тут, як мовиться, сам Всевишній велів постійно набиратись досвіду у людських взаєминах.

Книга «Босими ногами по росі» географічно не обмежена розповіддями про жителів Острожчини. Можна довідатись і про нетішинців, які повязали долю із містом енергетиків, будівельно-монтажними організаціями та Хмельницькою АЕС. Галина Шостюк каже, що у її житті крім старовинного Острога  рідним містом є й Нетішин, де мешкають її дві доньки – Світлана та Ірина -  зі своїми сім’ями. Нещодавно Галина Михайлівна привітала зятя Вячеслава Бащука із призначенням на посаду начальника ремонтно-будівельного управління енергоремонтного підрозділу Хмельницької АЕС.

Свого часу Галина Шостюк була активною учасницею громадських слухань з приводу добудови нових енергоблоків на ХАЕС та продовження терміну експлуатації першого енергоблока, які проводились у населених пунктах зони спостереження. Плоди її особистого переосмислення ролі атомної енергетики знайшли місце і у цій книзі