Нова змiна самбiстiв

У столиці Латвіі відбулась першість світу серед юнаків та юні­орів, яка не обійшлась без представників Нетішина. Брати Гонгало Віталій та Володимир їхали на змагання, аби повернутись не з порожними руками. Принаймні Віталію це вдалось. Він привіз бронзову нагороду серед юнаків у вазі 56 кілограмів. У першому двобої наш земляк поступився майбутньому чемпі­ону світу і змушений був через «втішні» бої пробивати собі шлях на вершину. З наступними суперниками - молдовським та казахським самбістами він не церемонився: провів больові прийоми і дістався п’єдесталу пошани.

Брат Володимир виступав у юні­орській першості і також програв перший двобій. Саме тому, що його суперник не пробився у фінал, Володимир не мав шансу «втішатись», аби доводити свої переваги над іншими. Однак невдалий досвід, також досвід. Відзначимо, що у першості брали участь 337 учасників з 24 країн. Як завжди, домінували спортсмени Росії. Вони зайняли перші загальнокомандні місця і серед юнаків і серед юніорів. Конкуренцію їм складали борці Грузії та Казахстану. Проте українські дівчата були у юнацьких змаганнях кращими, а у юніорських – другими.

Брати Гонгали йдуть нога в ногу по життю. Одинадцять років тому вони записались у секцію самбо під орудою заслуженого тренера України Геннадія Горохова. За цей час брати досягли чималих висот у спорті. Спочатку здобували перемоги у міських та обласних змаганнях, пізніше їм підкорилися п’єдестали України та Європи. Перші значні перемоги: призові місця на Всеросійських турнірах із самбо пам’яті працівників МВС, що загинули при виконанні службових обов’язків (2006 р.), Віталій та Володимир стали призерами перших Євразійських ігор у Білорусі (2007 р.). Далі ряд успішних змагань різного рівня. Минулого року  вони отримали звання  майстрів спорту України з боротьби самбо та дзюдо. Нині брати студенти першого курсу Національної академії внутрішніх справ України (факультет боротьби з економічною злочинністю).

«Запам’ятався Кубок світу з боротьби самбо, - поділився враженнями Віталій, -  у якому брали участь чоловіки віком до 39 років, адже я став третім. Незабутні Євразійські ігри із самбо та чемпіонати Європи із самбо та дзюдо, бо там також посів призові місця». Практично у цьому ж ключі  розповіді Володимира, бо спортивних регалій вже чимало.

Розклад чемпіонів відомий: щоранку крос, двічі на день тренування. У вільний час – сон, прогулянки, книги, особисті справи. Навчання – окрема сторінка життя. Насамперед вони навчаються перемагати.

Фото Валерія Валуєва

На знімку: брати Володимир та Віталій Гонгало.