Чим запам’ятався рік минулий?

Сергій Онищук, електрослюсар цеху теплової автоматики та вимірювань, голова «Клубу рибалок-аматорів ВП «ХАЕС»:

-  На ХАЕС є  традиція проводити змагання із спортивної риболовлі. Більше десятка років поспіль члени нашого клубу змагаються у майстерності риболовлі на зимову та поплавкові вудочки,  блешню. Інтригуючим та цікавим торік було «полювання» на хижу рибу. Радує, що до подібних змагань завжди значний інтерес членів нашого клубу. Тому є всі підстави йти торованим шляхом, адже риболовля - це не тільки спорт, а й можливість змістовно та корисно відпочити. Рік, що минув, став знаковим для «Клубу рибалок-аматорів ВП «ХАЕС». Минулого року команда Хмельницької АЕС на запрошення профспілок Херсонського морського торговельного порту вдруге взяла участь у Спартакіаді працівників морського транспорту України зі спортивної риболовлі. Захід був присвячений 240-річчю із дня заснування Херсонського морського порту. Нетішинські рибалки знову здобули перше командне місце. Сподіваюсь, що подібні досягнення стануть постійними супутниками наших рибалок-аматорів.

Людмила Малько, колишній член профкому Хмельницької АЕС, пенсіонерка:

- Кожен прожитий рік ніби  схожий на попередній. Постійні сімей­ні клопоти, зустрічі із друзями,  при­їзд дорогих гостей, державні та календарні свята, участь у  загальноміських заходах, благодійна діяльність, робота на дачі, вилазки у ліс за грибами,  туристичні походи Карпатами, щотижневі заняття в групі «Здоров’я», участь у станцій­ній спартакіаді, організація пенсіонерів до проведення зборів, суботни­ків, вечорів відпочинку, туристичних поїздок, тощо.

Однак, 2018 рік став особливим у моєму житті. Він розпочався із  святкування мого ювілею в ресторані. Було приємно на урочистостях бачити багатьох моїх друзів, з якими плідно працювала у профкомі електростанції.

Навесні з Криму до мене переїхала жити найстарша внучка, тут вона буде закінчувати школу і здобувати освіту. Тому зараз  разом з нею опановую навчальну програму 10 класу.

Першого вересня у перший клас пішла моя наймолодша внучка. Та не в простий клас, а  згідно з науково-педагогічним проектом «Інтелект України». Тут навчання суттєво відрізняється від традиційного – інший підхід та вимоги.

Вдалося отримати новий закордонний паспорт. Мрію про подорожі. За своє життя встигла відвідати 14 країн. А їх ще  багато! Отож розслаблятись ніколи.

Виповнюється п’ять років, як перебуваю на заслуженому відпочинку. Навіть  не віриться, що час летить так швидко.

Дмитро Міщенко, заступник начальника енергоремонтного підрозділу по роботі з персоналом.

- Головним завданням нашого підрозділу є своєчасне і якісне проведення ремонтів під час ремонтних кампаній на першому та другому енергоблоках. Торік наші працівники вкотре продемонстрували високий професійний рівень. Зараз ми всі задіяні у найтривалішому за всю історію роботи електростанції планово-попереджувальному ремонті на першому енергоблоці, від якого буде залежати продовження терміну його експлуатації. Це перспектива розвитку нашого підприємства, це гарантія енергетичної безпеки нашої держави. Наш колектив відчуває всю відповідальність за своєчасне лагодження обладнання, його реконструкцію та модернізацію. За це   велика вдячність колегам.

Є багато підстав радіти не тільки трудовим успіхам, а й досягненням окремих членів нашого чисельного колективу. На вершини двох семитисячників вдалося піднятись начальнику дільниці енергоремонтного підрозділу Хмельницької АЕС Олександру Веремійчуку. Він здійснив сходження  на ряд вершин Памиру. Саме там замайоріли  прапори  України та «НАЕК «Енергоатом». Протягом чотирьох останніх років він у складі групи українських альпіністів на Кавказі піднявся на Казбек (5033 м, Грузія). Потім випробував себе під час сходження на Ельбрус (5642 м, Росія). Пізніше йому вдалося реалі­зувати давню мрію – побачити світ з піку Леніна (7134 м, Киргизія). Атомники – народ мужній…

Добірку підготував

 Олександр Шустерук