Цiлеспрямованості  не  бракує

В цеху теплової автоматики та вимірювань Хмельницької АЕС відбувся конкурс професійної майстерності серед електрослюсарів з обслуговування засобів температурного контролю та спецвимірювань, заявку на участь у якому подали більше десятка пра­цівників цього напрямку. Конкурс складався з теоретичної і практичної частин. Спочатку  учасники демонстрували свої знання у таких напрямках, як охорона праці, техніка безпеки, пожежна та радіа­ційна безпека, спеціальна професійна підготовка тощо. Кращі результати тут показали електрослюсарі Григорій Панасюк, Андрій Судаков, Максим Потомський.

Під час оцінки практичних навиків слюсарям було запро­поновано виявити та усунути дефекти на інформацій­но-вимірювальному каналі температурного контролю. За під­сумкам­и двох етапів конкурсу кращий результат зафіксував Андрій Судаков. Другим став слюсар з обслуговування Максим­ Потомський. Третє місце заслужено посів  Григо­рій Панасюк.

За словами заступника на­чальника по роботі з персоналом цеху теплової автоматики та вимірювань Петра Іщенка, основним завданням організації таких конкурсів є сприяння підвищенню професійного рівня молодих спеціалістів. Крім цього, пере­можцям конкурсу буде на­дана грошова винагорода та можливі­сть підвищити свою класність.

Під час оприлюднення результатів конкурсу професійної майстерності випала нагода поспілкуватися з його переможцями.

У персональних докумен­тах­ електрослюсаря Андрія Судакова значиться місцем народження місто Славута. Він каже, що постійно проживає в Нетішині, але не нехтує нагодою відвідати це затишне­ місто, де, за його словами, завжди відпочиває душею. У вільний від роботи час любить посидіти із вудочкою в руках над тихим плесом річки Горинь.

Робота у Андрія відповіда­льна, пов’язана із обладнанням, важливим для безпеки діючих енергоблоків. Його лагодженням він займа­ється під час планово-попереджувальних ремонтів вже три роки поспіль. На електро­станцію влаштувався із дипломом Севастопо­льского національного університету ядерної енергії та промисловості.

Цей самий вищий нав­чальний заклад закінчив Максим Потомський. Він зараз мешкає у селі Оженин Остро­зького району. Кожного дня на роботу дістається залізничним транспотом – спочатку до станції Старий Кривин, а потім автобусом. Молодий працівник каже, що за п’ять років звик до вимушених подорожей. Але такий ритм життя не вважає зайвою турботою, бо ще з дитинства любить подорожувати. Коли досяг повноліття, то одержав можливість експлуатувати батьків автомобіль. На ньому він неодноразово відвідував різні міста нашої держави.

- У Західній Україні є багато красивих місцин, про які багато хто і не здогадується, - каже Максим Потомський, -    і які не зайве відвідати.

Автомобіль для нього є не тільки засобом пересування, а й об’єктом для постійного вдосконалення знань із ремонту вузлів та агрегатів. Його внутрішню будову він знає як своїх п’ять пальців. Шанобливе ставлення до різного обладнання демонструє й на роботі. Тут, за його словами, потрібно постійно вдосконалюватись, бо обслуговування складної техніки вимагає нових знань та навиків.

Максим Потомський пригадує, що початок його роботи в цеху теплової автоматики та вимірювань співпав із ремонтною кампанією. Тоді йому керівники підрозділу ще не довіряли лагодження складного обладнання, лише спонукали до ретельного його вивчення. Згодом він був допущений до участі у черговому планово-попереджувальному ремонті. Добрим словом згадує Максим допомогу своїх колег у становленні його як спеціаліста, зокрема, майстра Анатолія Тютюнника,  електрослюсарів Андрія Дем­бі­цького, Віктора Мовчанюка, Богдана Тютюнника.

Зараз електрослюсарі Андрій Судаков, Максим Потомський, Григорій Панасюк беруть участь у планово-попереджувальному ремонті на першому енергоблоці.

Олександр Шустерук

На знімку: електрослюсарі Андрій Судаков та Максим Потомський за лагодженням обладнання.

Фото автора